Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Karamanlıların sadece oylarına değil rızasına da talip olduklarını söyledi.

“Çünkü onların rızası ve onların da Karaman sevdamızın etrafında kenetlenmesi emin olun Karaman’ın kalkınma ve marka şehir olma yolundaki hızına hız katacaktır” diyen Konuk, “Karaman’da Karaman’ın beklentilerine, hedeflerine daha Karamanlı talep etmeden çare üretmeye çalışacağız” dedi.

Seçim çalışmalarına gündüz resmi kurum ziyaretleri akşam ise mahalle toplantılarıyla devam eden Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Adliye personelini ziyaret etti. Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz ile de görüşen Konuk, daha sonra Barış Manço Düğün Salonu’nda düzenlenen programda Elmaşehir, Yunuskent, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp, Hürriyet, İbrahim Hakkı Konyalı, Ahmet Yesevi, Beyazkent ve Mümine Hatun Mahallesi sakinleriyle buluştu. Salonu dolduran coşkulu kalabalık adaylara yoğun ilgi gösterdi.             

“Önceliğimiz Kardeşlik Hukukunun Tesis Edilmesidir”

Programda konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ülkemizdeki birlik ve beraberliğe, kardeşlik hukukunun tesis edilmesine vurgu yaparak; “Bizim ülke olarak birinci önceliğimiz bir ve birlik olmak iri ve diri durmaktır. Enerjimizi hem iktisadi sahada hem sosyal alanda hem de siyasi arenada birbirimizle kavgaya harcamamaktır. O enerjiyi dışarda harcamamızı sağlayacak, tüm eforumuzu uluslararası sahaya yöneltecek birliği sağlayabilirsek emin olun ki Türkiye bugünkünden daha müreffeh, bugünkünden daha güçlü, bugünkünden daha itibarlı, bugünkünden daha kudretli bir geleceği kimsenin hayal bile edemeyeceği sürede inşa eder. Bunun canlı şahidi benim, sizsiniz, tüm Türkiye.  Bugün gelişmiş dünya ülkelerinde de öncelikle kardeşlik hukuku tesis edilmiş sonra gelişme başlamıştır. Bunun en güzel örnekleriAmerika’dır, Avrupa Birliği’dir, Çin’dir. Burada şunu vurgulamak istiyorum. Biz bin yıllık kardeşlik hukuku ile bir arada yaşamış bu coğrafyanın evlatları olarak barış ve kardeşlik ortamını tesis ettiğimizde ki etmek zorundayız biz de çok hızlı bir şekilde kalkınacağız. Kalkınmamızın önündeki en büyük engel kardeşlik ortamının tesis edilmesindeki gecikmedir. Buna rağmen son 10 yılda hepimiz şahitlik ediyoruz ve dünya büyük bir hayranlıkla izliyor Türkiye gayri safi milli hasılasını 3,5 kat artırmış bir ülkedir. Müthiş bir büyüme ve gelişme var. Bu kardeşliği barışı sağladığımızda bu büyüme katlanarak çoğalacaktır. Buna sadece bizim ihtiyacımız yok. Tüm İslam coğrafyasının Ortadoğu’nun ihtiyacı var. Onların bir tek umudu Türkiye’dir. Eğer biz ülkemizi arzu edilen konuma taşıyamazsak sorumluluğumuzu da yerine getirmemiş oluruz. Onun için bizim ülkemiz büyümeye mecbur” dedi.

“Koşmak, Çalışmak, Terlemek Bizden Takdir Allah’tan”

Karamanlıların sadece oylarına değil rızasına da talip olduğunu söyleyen Recep Konuk, “Seçim demek hepimiz adına bir şeyler yapacak olana emanetin teslim edilmesidir. Ben şunu hiç aklımdan çıkarmam, yüzlerce binlerce milyonlarca insan sandığa gidip birini seçerken, biz seçelim sen keyfini sür, makamın olsun diye seçmiyor. Bizim adımıza koş, terle, çalış, çabala bizim bugünümüzü dünden daha güzel yap diye birine yetki veriyor. Ben de seçime girerken zaten onun için giriyorum. Yani koşmak, terlemek, çalışmak, çabalamak ve onların bugününü dünden daha müreffeh, daha huzurlu yapmak, yarınını da bugünden daha müreffeh daha huzurlu hale getirmek için. Allah’a şükür dün mahcup olmadım inşallah yarın da mahcup olmayız, mahcup olmamak ve mahcup etmemek için koşmak, çalışmak, terlemek bizden takdir Allah’tan.Benim siyaset tercihim daha çok koşmak ve daha çok terlemek, siyasette yer alarak ve sadece bir bölgede yapabildiklerimizi daha çok insana ulaştırmak içindir.Ben bugüne kadar girdiğim seçimlerde beni seçenlerin beklentilerine daha onlar talep etmeden çare ürettiğim için oy birliği ile seçildim. İnşallah Karaman’da da Karaman’ın beklentilerine, Karaman’ın hedeflerine daha Karamanlı talep etmeden çare üretmeye çalışacağız.Hemşehrilerimin şunu bilmesini istiyorum, Recep Konuk Karamanlının sadece oyuna değil rızasına da taliptir. Oy vermeyen kardeşlerimden benim ricam gönül kapılarını açmaları ve rızalarını vermeleridir. Çünkü onların rızası ve onların da Karaman sevdamızın etrafında kenetlenmesi emin olun Karaman’ın kalkınma ve marka şehir olma yolundaki hızına hız katacak” dedi. 

“Millete Kurulan Tezgahları Bozacağız”

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Recep Konuk, “Siz zannediyor musunuz bugün kurulan tezgahlar Ak Parti’ye kuruluyor. Hayır, bu yapılanlar,kurulan çirkin tezgahlar bu millete kuruluyor. Bu millet ilk defa yetki almaya başladı. Anadolu insanının da sanayi kurması işletmeci olması milli gelirden pay almasının önü açıldı. Özellikle yabancı sermayenin, bu ülkenin ürettiklerini sömürenlerin bu ülkede oynadıkları oyunlar var. Bu oyunlara alet olan oyunun parçası olmayı kabul eden siyasi partilerde var. Bu taarruz sadece Ak Parti’ye değildir. Taarruz Anadolu insanınadır. Biz esasen bu oynanan oyunları geçmişte halkımızla birlikte nasıl bozduysak şimdide bozacağız. Benim muhalefete, milletin kadrosunu muhalefet sırası olarak tayin ettiği partilere de naçizane tavsiyem enerjilerini daha itibarlı, daha müreffeh bir Türkiye için harcamalarıdır. Millet neyin ne olduğunu kimin ne yaptığını görüyor, ibretle izliyor” dedi. 

Recep Konuk Okuduğu Şiirle Salonu Coşturdu

Recep Konuk konuşmasının sonunda daha önce okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini tekrar okudu ve salondakiler tarafından uzun uzun alkışlandı.