“Ülkemizin Bulanık Zihinlerle Gideceği Yol Yoktur”
Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Adaylar Karaman Muhtarlar Derneği’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Çok sayıda muhtarın katıldığı programda konuşan Recep Konuk, Ak Parti hükümetleri döneminde muhtarlara daha çok önem verildiğini ifade etti. Konuk, “Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız. Onlar vatandaşlarımızla bizim aramızda köprü vazifesi görüyor. En ücra bölgelerde bile yaşanan sorunları gerek bizlere gerekse yerel yönetimlerde görev yapan arkadaşlarımıza ileterek önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Muhtarlarımız Ak Parti hükümetleri döneminde özlük hakları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi anlamında önemli kazanımlar elde etti. Şimdi bunları da göz ardı etmeden önümüzdeki süreçte de uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Muhalefeti de eleştiren Konuk, “Muhalefet bol keseden vaatlerde kafaları karıştırma gayretinde. Stratejileri olmayan, geleceğe dönük hesabı kitabı yapamayanların yapabileceği tek iş zihinleri bulandırmaktır. Ülkemizin bulanık zihinlerle gideceği yol yoktur. Bunlar yerine ülkemizin geleceğini, stratejisini, hedeflerini konuşsak. Ama halkımız artık neyin ne olduğunu biliyor. Bu tür boş vaatlere kanmıyor. Ak Parti’nin yaptıkları ortada. Bizim yaptıklarımız ortada. Biz farkındaysanız vaatlerde bulunmak yerine yaptıklarımızla konuşuyoruz ve daha yapacaklarımız olduğunu anlatıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Adaylar muhtarların taleplerini de dinledi. Programda bir muhtarın okuduğu şiirler sohbet ortamında geçen programa renk kattı. 

“Milletin Hizmetkârı Olmayan Hizmet Üretemez”
Adayların ikinci durağı Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu. Oda başkanları ile bir araya gelen adaylar, son 13 yılda ülkemizde oluşturulan güven ortamının kolay tesis edilmediğini, bunu korumak ve devam ettirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Recep Konuk burada yaptığı konuşmasında, “Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde ülkemizi eski Türkiye’ye götürme gayretlerinin olduğunu görüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde önümüzde iki seçenek olduğunu düşünüyorum. Türkiye tekrar koalisyonların olduğu, kendi problemlerini çözemeyen. IMF’ye mahkum bir ülke mi olsun yoksa barışın huzurun kardeşliğin olduğu müreffeh gelişmiş zengin bir ülke mi olsun? Bununla ilgili bir yol ayrımındayız. Burada herkese görev düşüyor. İşte 7 Haziran günü herkes üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeli ve ülkemizin eski Türkiye’den uzak Yeni Türkiye olma yolundaki tercihini kullanmalı” dedi. Karaman’ı her yönüyle dünya şehirleriyle yarışır hale getirmek için toplumun her kesimi ile istişarelerde bulunacaklarını belirten Konuk, “En büyük varlık halktır. Bütün sorunların çözümü halktadır. Biz milletin hizmetkarlığına talibiz. Hizmetkar olmayan hizmet üretemez. Aslında hizmetkarlığa talip olmak bir şanstır da. Bizler halkımızla iç içe olarak Yeni Türkiye’yi Yeni Karaman’ı hep birlikte oluşturacağız. Karamanımızı dünyada adından söz ettirir bir konuma kavuşturacağız” dedi.

Yardım Tırını Dualarla Suriye’ye Uğurladılar
Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesi tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıkacak olan yardım tırını da dualarla yolcu ettikten sonra Ticaret Borsası’na geçti. 

“Artık Bölgesel Kalkınma Modelleri Devrede”
Burada da bir konuşma yapan Recep Konuk, “Bir ilin kalkınma potansiyeli yer üstü ve yer altı zenginlikleri ve bunları harekete geçirecek insan kaynağı ile ölçülebilir. Karaman sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli tarım havzalarından birinin içinde ve o havzada üretileni işleyebilecek bir birikime de sahip. Yani Karaman hem kendisi daha çok üretmeli ve bu ürettiklerini işlemeli hem de yanı başında üretileni işleyecek ve işlemeli.  Aksaray’dan başlayarak, içine Niğde, Konya ve Afyon’un da dâhil olduğu ve Karaman’ın üretimiyle olmasa bile sanayisi ile işin merkezinde olduğu bu havzadan hem Türkiye’nin dört bir yanına hem de dünyanın her tarafına işlenmiş gıda ürünü bu topraklardan gitmeli ve inşallah gidecek de. Yani bu bölge tahıl ambarı olarak belki anılmaya devam edecek ancak bu ünvanının yanına gıda havzası, gıda vadisi ünvanını da ekleyecek” dedi. 

Bölgesel kalkınmanın önemine de değinen Recep Konuk, artık Anadolu’nun kalkınmasında bölgesel kalkınma modellerinin devreye girdiğini söyledi. Konuk, bugün dünyada ülkelerin bile ekonomik kalkınma anlamında sınırlarını kaldırdığını belirterek “Bizde önümüzdeki süreçte Anadolu’dan başlayarak bölgesel kalkınma modelleriyle ülkemizi bugünkü bulunduğu konumdan daha üst seviyelere taşıyacağız. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi. 

DR. RECEP ŞEKER: ''KARAMAN EKONOMİSİ ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK''
Ziyaretlerde konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, Karaman'ın ekonomide altın çağını yaşayacağını dile getirerek ''Esnaflarımızın iktidarımız boyunca her zaman destekçisi olduk. KOBİ'lere destek verdik. Girişimci kardeşlerimizi önünü açtık. Bugün Türkiye ekonomide altın çağını yaşıyor. Diğer ülkelerde ekonomi küçülürken biz büyüyoruz. Bu büyüme Karaman'a altın çağını yaşayacak. Yatırımlarımızı gün geçtikçe artırıyoruz. Her alanda çığır açıyoruz. Karaman büyümenin öncüsü ve bölgede kalkınmanın lideri olacak. Tarım ve Sanayinin birleştiği bu şehirde esnaflarımızda çağ atlayacak. 7 Haziran'da istikrara büyüme ve ekonomiye devam diyeceğiz İnşallah. Herkesin hayal ettiğini bugüne kadar hep biz yaptık. 7 Haziranda görev sizlere düşüyor. 8 Haziran'da ise biz Yeni Türkiye'nin Yeni Ekonomisini sizinle kuracağız'' dedi.