Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk seçim çalışmalarını Taşeli bölgesinde sürdürüyor. Ermenek ve Başyayla ilçelerinde belde ve köy ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya gelen Konuk, “Bölge halkının derdi bizim derdimizdir, maden ocaklarının yanı sıra bölgeyi kalkındıracak çalışmalarla ekonomiyi yeniden canlandıracağız” dedi. Bölgenin başbakan çıkaran bir bölge olarak bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Konuk, vatandaşlardan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve partisi için destek istedi. Konuk, Başyayla’nın Üzümlü ve Karapınar köy halkının merakla beklediği sulama projesiyle ilgili bir de müjde verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Karaman mitingi ile moral bulan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları sahadaki seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Adaylar, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde köy köy dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldi. Gittikleri bölgelerde araç konvoylarıyla karşılanan adaylara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Adaylar ilçe merkezlerinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

“Ekonomiyi Yeniden Canlandıracağız”

Taşeli bölgesinde vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “Bölge halkımızın derdi bizim derdimizdir. Biz Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler’de yaşanan sorunların hepsine hakimiz. Tabi hakim olmak yetmez. Taşeli bölgesinin sorunlarının çözüme kavuşturulması ve bölge halkımızın özellikle ekonomik anlamda daha rahat yaşam standartlarına kavuşturulması için çalışmalarımızı başlattık. Gerek maden ocaklarıyla gerekse tarım ve hayvancılıkta bölgemizi kalkındıracak çalışmalarla ekonomiyi yeniden canlandıracağız” dedi.

Konuk, Maden İşçileriyle Buluştu

Taşeli bölgesindeki maden işçileri ile bire bir görüşen ve işçilerin sorunlarını da dinleyen Recep Konuk, “Taşeli bölgesinde son yaşanan maden kazası olayı tüm ülkemizi olduğu gibi bizi de derinden üzmüştür. Bugüne kadar belki ifade etmedik ama olayın yaşandığı andan itibaren Konya Şeker ailesi olarak gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda olay yerine ilk ulaşan kurumlardan biri bizdik. Buranın hangi ilin sınırları içerisinde olduğuyla ilgilenmedik. Sonuçta orada yitip giden canlar evine helalinden ekmek götürebilmek için yerin binlerce metre altında mücadele veren bu ülkenin evlatlarıydı. Şunu söylemeye çalışıyorum. Biz dün kendi bölgemiz değil diyerek sahipsiz bırakmadığımız Karamanımızın sorunları ile ilgileniyorduk, bugün resmi anlamda burası da bizim bölgemiz olacak ve bölge halkımızın her derdiyle yakından ilgileneceğiz. Sorunların çözüme kavuşturulması için de gece gündüz demeden çalışacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“Taşeli Bölgesinin Maden Ocaklarına Dayalı Ekonomisini Çeşitlendireceğiz”

Konuk, “Bizim maden ocaklarıyla ilgili başlattığımız çalışmalar yeni değil. Bu bölgedeki ocaklar, maliyetler, rezervler ve işletilmesi ile ilgili uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeler var. Bunun yanında bölgenin değişen iklim şartlarıyla tarım ve hayvancılıkta neler yapılabilir bunlar üzerine de projeler geliştiriyoruz. Bu üzerinde çalıştığımız projelerin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi belki biraz zaman alabilir ama biz inanıyoruz ki Taşeli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak. Biz bölgenin sadece maden ocaklarına dayalı ekonomisini çeşitlendirmek istiyoruz. Biz Konya’da 1 tane fabrikadan 35 tane fabrika yaptık. Bunu yaparken de kimseye biz 35 fabrika yapacağız diye söz vermedik. Allah bize nasip etti çalıştık çabaladık ve hayata geçirdik. Şimdi,bugünlerde dünyanın örnek aldığı Torosların hemen diğer tarafında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda elde ettiğimiz bilgi birikim ve tecrübelerimizi bu bölgelerle taçlandıracağız” dedi.

“Kalkınmanın Önceliği Devlet Bütünlüğü ve Birliğidir”

Kalkınmanın önceliği devlet bütünlüğü ve birliğidir diyen Recep Konuk, “Geçmişte Dünya devletleri gerek ülkelerinde yaşanan gerekse diğer devletlerle yaşadıkları kavgaları bir kenara bırakıp, ekonomik anlamda aralarındaki sınırları bile kaldırarak bugün güçlü devlet olmayı başarmışlarken bizim onlardan neyimiz eksik. Önceliğimiz aramızdaki fitne fesat kavga gürültüyü bitirip ülkemizde birlik ve beraberliği sağlamak olmalıdır. Tabi Türkiye’nin gelişmesini istemeyen güçler ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlarla Türkiye’de kaos ortamı hiç bitmesin, kavga hep sürsün istiyor. Bunu da birliğini sağlamış ülkemizin yeniden ihtişamlı günlerine kavuşup cihan devleti olacağını bildikleri ve korktukları için istiyorlar. Ülke olarak buna fırsat vermeyeceğiz vermemeliyiz” dedi.

“Başbakanımıza En Güçlü Desteği Biz Vermeli Fırsatı Kaçırmamalıyız”

Muhalefet partilerini eleştiren ve Ak Parti iktidarının çalışmaları hakkında da konuşan Recep Konuk, bölgenin başbakan çıkaran bir bölge olarak bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizerek vatandaşlardan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve partisi için destek istedi. Konuk, “Türkiye AK PARTİ’nin arkasında durdu, bir ve birlik oldu. 12 yılda bir asra sığmayacak işleri yaptı. 12 yılda dünyada örneği olmayan üç katlık büyüme rakamını yakaladı. Vize engeli yüzünden dışarıya adım atamayan bir ülkeydik, vize diye bir dert kalmadı. Manevi coğrafyamızı bırakın kendi insanına şefkat elini uzatamayan Türkiye gitti, hem manevi coğrafyasına hem mazlum milletlere kol kanat geren Türkiye geldi.Muhalefet dediklerimiz maalesef, daha güçlü ve itibarlı bir Türkiye mücadelesine omuz vermek, daha güçlü ve itibarlı Türkiye inşasına katkı vermenin huzurunu yaşamak yerine varsa yoksa AK PARTİ’yi güçsüz düşürmenin peşindeler. Onların bir tane derdi var, AK PARTİ güç kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun. Öyle yağma yok. Bu millet her şeyin farkında. Siz enerjinizi milletin geleceği için dış alemde Türkiye’nin verdiği mücadele de harcamadığınız müddetçe cezalısınız. Bugün önümüzde çok önemli bir seçim var. Bölge olarak bu seçimbizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Bölgemiz kendi topraklarından çıkmış bir başbakan ile seçime giriyor ve başbakanımıza hemşehrileri olarak en büyük desteği bizim vermemiz gerekiyor. Vereceğimiz destek Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu hem ülkemizde hem dünya liderleri karşısında güçlü kılacak. Bölgemiz O’nun gücünün nimetlerinden de yararlanacaksa 7 Haziran günü gözü kulağı Konya’da Karaman’da Taşkent’te olacak başbakanımızın yanında olduğumuzu göstermeliyiz”dedi.

Konuk’tan Üzümlü ve Karapınar köylerine müjde

Recep Konuk, Başyayla ilçesinin Üzümlü ve Karapınar köylerini ziyaretinde köy halkının merakla beklediği gölet ve sulama projesiyle ilgili olarak projede sona gelindiği ve ihalenin 9 Temmuz 2015 günü yapılacağının müjdesini de verdi. Konuk, henüz milletvekili olmadan bile bölgenin sorunlarını ve taleplerini devam eden ve yapılacak yatırımlarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, “İhalenin yapılması ve yer tesliminin ardından göletin kısa sürede tamamlanması için çalışmaları yakından takip edeceğiz. Bölgenin su sorununu çözüme kavuşturacağız” dedi.