Recep Konuk;

“Bunlar ezeli mağluplardan oluşan kadrolu muhalefet partileri”

Seçime sayılı günler kala çalışmaların temposunu artıran Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü. Muhalefet partilerinin tek başına iktidar olma iddialarının bile olmadığını ifade eden Recep Konuk, “Bunlar ezeli mağluplardan oluşan kadrolu muhalefet partileri. Bizim tek başımıza iktidara gelme şansımız yok bari koalisyon olsun diyorlar. Ben de milletime soruyorum; yamalı bohça dikiş tutar mı?” dedi. Konuk, AK PARTİ’nin koalisyon ortağı ile işi olmadığını ve uygulayacağı programın belli, iddiasının da tek başına iktidar olduğunu söyledi.

Seçime sayılı günler adaylarda çalışmalarına hız verdi. Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, resmi kurum ziyaretleri ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra akşam saatlerinde düzenlenen mahalle toplantılarıyla da vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Seçim çalışmaları boyunca gerçekleştirdiği ziyaretlerde ve toplantılarda yoğun ilgi ile karşılaşan Recep Konuk, bu kez Yeni Mahalleli seçmenlerle bir araya geldi. Konuk’a burada da ilgi fazlaydı.

Toplantı da konuşan AK PARTİ Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini sürdürdü. Konuk, konuşmasında muhalefet partilerinin tek başına iktidar olma iddialarının bile olmadığını ifade ederekAK PARTİ’nin koalisyon ortağı ile işi olmadığını ve uygulayacağı programın belli, iddiasının da tek başına iktidar olduğunu söyledi.Recep Konuk konuşmasında şunları söyledi:“2002’den bu yana yapılan seçimlerde muhalefet her seferinde bu sefer sürpriz dedi. Bu sefer kazandık dedi. Millet bunları da biliyor, Ak Parti’yi de biliyor. Bunlarda sandık milletin önüne gelene kadar hep işler iyi gidiyor, ama sandıktan da hep mağlup çıkıyorlar. Yani maç oynanmadan kendilerini şampiyon ilan ediyorlar, maçtan sonra küme düşüyorlar. Bunlar ezeli mağluplardan oluşan kadrolu muhalefet partileri. Millet bunların kadrosunu muhalefet olarak tayin etmiş. Bu seçimde de sürpriz yok, millet yine onlara muhalefet sıralarında yer ayırdı.Bunu söylerken iddialı olmamın bir sebebi var. Onlar zaten kendi ağızlarıyla seçimi kaybettiklerini itiraf ediyorlar. Seçime şunun şurasında 2 gün kaldı. Ben size soruyorum, AK PARTİ dışında bir partinin tek başına iktidar iddiası var mı? Bu seçimden birinci çıkamazsam bırakırım diyen muhalefetten bir Genel Başkan var mı? Bu seçimin birincisi zaten belli. Bu seçime muhalefet partilerinden hiç biri birinci parti olma iddiasıyla girmiyor. Kimisi ana muhalefet pozisyonunu koruma, kimisi üçüncü parti olmak, kimisi barajı geçmek için giriyor. Bazıları da oy pusulasında amblemimiz görünsün diye giriyor.  Yani bizimle baş pehlivanlık mücadelesine çıkmaya cesaret eden parti zaten yok. Onların hedefi başaltı. Onlar kendi aralarında yarışıyor, biz başka kulvarda.Bakmayın öyle AK PARTİ’yi hedef tahtasına oturtmalarına onlar AK PARTİ’yi geçmek için onu yapmıyorlar, AK PARTİ ile yarışıyor görünüp kendi aralarındaki yarışta öne geçmeye çalışıyorlar. En baba yiğidinin iddiası %30’u bile bulmuyor. Tek başına iktidar iddiasını fazla iddialı buluyorlar ve diyorlar ki, bizim tek başımıza iktidara gelme şansımız yok bari koalisyon olsun diyorlar. Ben demiyorum, onlar diyorlar.Ben de onlara soruyorum, madem tek başınıza iktidar iddianız yok niye tek başınıza seçim beyannamesi yazıyorsunuz. Bir araya gelip koalisyon beyannamesi yazsaydınız. Ayrı ayrı şunu yapacağız bunu yapacağız diye atıp tuttunuz, mangalda kül bırakmadınız. Birinizin dediği diğerinin dediğini tutmuyor, birinizin önceliği diğerinden farklı. Yani bunlar diyor ki, illa da koalisyon. Ben de milletime soruyorum; yamalı bohça dikiş tutar mı?”

AK PARTİ’nin koalisyon ortağı ile işi olmadığını ve uygulayacağı programın belli, iddiasının da tek başına iktidar olduğunu söyleyen Recep Konuk, “AK PARTİ’nin iddiası belli tek başına iktidar. AK PARTİ’nin öyle koalisyon ortağı ile işi yok, uygulayacağı program belli. Ülkemizi ulaştırmayı taahhüt ettiği hedef belli. Hani hep derler ya, ekonomide en büyük risk belirsizliktir diye. Şimdi bunların hangisinin ekonomi programına inanacak millet. Koalisyon pazarlığında hangisinin ekonomi programı galip gelecek ya da o programlardan hangi parçalar kesilip biçilip ekonomiye elbise dikilecek belli değil. Eteği mi kısa olacak, paçası uzun, kolları kısa mı olacak, bedene oturacak mı oturmayacak mı belli değil. Ona seçimden sonra karar verecekler. Uygulayamayacakları vaatleri için de bahaneleri şimdiden hazır, koalisyon ortağımıza kabul ettiremedik. Bundan önce öyle olmadı mı? 94 krizi, 2001 krizi öyle gelmedi mi? Başaramayanların bahanesi hep koalisyon ortaklığı olmadı mı?” dedi.

Ülkeyi koalisyona layık görenlerin bu memleketin sesinin yüksek çıkmasından rahatsız olanlar olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Bu memlekette koalisyon isteyenler Türkiye üzerinde hesabı olanlardır. Bu memlekette AK PARTİ’nin gücünü törpülemek isteyenler, millet değil kendini milletin üstünde görenlerdir” dedi.

Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Recep Konuk toplantının sonunda talepleri de dinledi.