Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Karaman Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. İş adamlarıyla tarım, gıda ve sanayideki tecrübelerini de paylaşan Recep Konuk, Karaman sanayisinin öncelikli olarak markalaşmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti ve yeni dönemde Karaman’ın her alanda geliştirilmesi için çalışacaklarını söyledi. 
Ak Parti Karaman milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarını sürdürüyor. Konuk ve Şeker, MÜSİAD ve TÜMSİAD Karaman Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretlerde iş adamlarıyla tarım, gıda ve sanayideki tecrübelerini de paylaşan Recep Konuk, Karaman’ın her şeyden önce markalaşmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti. Recep Konuk, “Karaman’ın üretmekte bir sıkıntısı yok. Ama bugünün dünyasında kazancı ürettiğinin hacmi değil marka değeri belirliyor. O nedenle Karaman’da yapacağımız onlarca iş var. Onlarca işi sabırla ve elbirliği ile yapacağız. Hükümetimiz Karaman ve Karaman’ın içinde bulunduğu havzayı kapsayacak ve ana ekseninde gıdanın olduğu büyük projelere de inşallah imza atacak. İnşallah Karaman bir takım olacak ve dünyaya küresel markalarla nasıl mücadele edileceğini de ders kitaplarına geçecek şekilde dünyaya öğretecek” dedi. 
Konuk konuşmasında; “Bizler Anadolu’da hem tarlada verimli üretim yapılabileceğinin hem de üretilenin katma değerli hale getirilebileceğinin, tohumdan başlayan sürecin markalaşma ile taçlandırılıp yurt içinde ve yurt dışı pazarlarda başarılı olunabileceğinin, üstelik de oluşan katma değerin doğrudan üreticiye yansıtılabileceğini ispat ettik. Bunu yaymak ve yaygınlaştırmak mümkündür. Bunu Karaman’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde yapmak mümkündür. Karaman’ın potansiyelini harekete geçirip zaten büyük olan gıda sanayini büyütmek, mevcut işletmelerimizi gıda devleri haline getirmek, Karaman’ı gıdanın marka şehri yapmak mümkündür. Dünya koşar adım 9 milyarlık nüfusu ağırlamaya hazırlanıyor. Karaman ve Karaman gıda sanayinin gözü de hedefi de 78 milyonluk iç pazarın yüz katı büyüklüğündeki o pazarlarda olmalı ve olacak. Karaman’ın ekonomi pastasından aldığı payı büyütmenin yolu küçük pastadan biraz daha pay almaya çalışmaktan geçmiyor, o yol içerdeki pastanın yüz katı olan dünya genelindeki pastaya uzanmaktan ve o pastanın dağıtıldığı masanın başına oturmaktan geçiyor” dedi.
Karaman ve Karaman gibi kentlere yıllarca ekonomide biçilen rolün gözleme ayran ekonomisinden ibaret girişimcilik ile sanayi devlerine bayilik yapmaktan, onlar adına fason üretim yapmaktan ve mamul ürünler için pazar olmaktan ibaret olduğunu belirten Konuk, “Hepiniz sanayinin, ticaretin iş dünyasının yıllardır içindesiniz. Bundan 15-20 sene önce bizim gibi illerdeki en büyük işadamları büyük markaların distribütörleri, bayileri değil miydi? Karaman sanayisinin 15-20 sene önceki üretim yapısıyla, sanayi tesislerinin üretim portföyü ile üretim ölçeği ile bugünkü bir mi? Evet bir çeyrek asır öncesine göre çok şey değişti. Çok şeyi değiştirdiniz, çok şeyi değiştirdik.Sosyal ve ekonomik göstergeler bakımından Karaman İl Gelişmişlik Endeksinde Türkiye’de 40.  sıradaydı. Ne zamanın verilerine göre? 1990’lı yılların sonunda hazırlanan İl Gelişmişlik Endeksine göre.Son endeksi, Kalkınma Bakanlığımız 2011 senesinin Mayıs ayında açıkladı. Bu sıralamada, Konya, Antalya, Muğla, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Sakarya ile birlikte en hızlı yükselen illerden biri oldu ve 40’ıncı sıradan 32’inci sıraya yükseldi.2011 Mayıs ayından bu yana yeni bir il gelişmişlik endeksi çalışması yapılmadı ancak o günden bu yana da Karaman’ın birkaç basamak daha yükseldiğini tahmin edebileceğimiz veriler var.2002’de sadece 36 Milyon $’lık ihracat gerçekleştiren Karaman 2013 yılı rakamlarına göre 11 yılda ihracatını 9 katın üzerinde arttırma başarısını göstererek 332 Milyon $’a çıkarmış. 2002’nin Karamanında kişi başına ihracat rakamı 148 $’ın biraz üzerindeymiş, 2013’te bu rakam 1.395 $’a ulaşarak 9 kat artmış.Karaman bugün dünyanın 143 ülkesine ihracat gerçekleştiren bir il haline gelmiş” dedi.
Müsiad ve Tümsiad ziyaretlerinde iş adamlarının sorunlarını da dinleyen Recep Konuk “Biz yaşadık gördük biliyoruz, Türk tarımının, Türk sanayicisinin ve milletimizin “ama” ile “ancak” ile “fakat” ile başlayan cümlelere, olmazları dinlemeye değil olurları ve olanları konuşmaya ihtiyacı var.Sözün özü; yapmak isteyen her zaman bir çare, yapmak istemeyen her zaman bir bahane bulur. Tablo ortada, Karaman’ın ve ülkemizin potansiyelini de biliyoruz. Tarım ve gıda sektörleri ile Karaman’ı daha büyük hedeflere taşıyacak irade de mevcut. O halde zaman mazeret gösterme değil marifet sergileme zamanıdır” diyerek Karaman’ın her alanda geliştirilmesi için hep birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi. 
Türkiye’nin 2023 vizyonu ve hedeflerine de değinen Konuk, “Türkiye 2023 vizyonu ile bir hedef belirledi ve o hedefe de sağlam adımlarla ilerliyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında hem demokrasisiyle, hem ekonomisiyle gücüne güç itibarına itibar katmış bir Türkiye için somut hedeflerimiz var. Mesela 9 yıl sonra dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmak, ihracatımızı 500 milyar doların üzerine çıkarmak hedeflerimizden bazıları ve Allah’a şükür bu hedeflere doğru da sağlam adımlarla ilerliyoruz. Geleceğin parlayan yıldızı olarak gösterilen Türkiye’nin hem büyük bir potansiyeli hem avantajları hem de geleceğe daha hızlı adımlarla ilerlemesi için yapması gece gündüz demeden çalışacağız ve bunu da başaracağız” dedi.

Dernek Üyeleriyle bir araya gelinen toplantıda, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Parti üyeleri de ziyarette hazır bulunudu.