Karaman AK Parti milletvekili adayı Recep Konuk'un, Karaman AK Parti Aday Tanıtım toplantısı'nda yaptığı konuşmanın tamamı
''Bugün kutlu bir başlangıç yapıyoruz, halisane temennimiz yaptığımız bu başlangıcın, Karaman’a, Karamanlılara, ülkemize hayırlar getirmesi, hayırlara vesile olmasıdır.  Çıktığımız bu yolun zorlukları ancak sevdası millet olanlarla, davası hizmet olanlarla aşılabilir. Allah’a şükür bugün Karaman’ın sevdası millet, davası hizmet olan evlatları bugün bu salona sığmadı. Hepinizden Allah razı olsun, bu başlangıcı varlığınızla birkaç adım öteye taşıdınız, hepinize yürekten teşekkür ediyorum.
Sayın Başbakanımız Yeni Türkiye yolunda ikinci yarının başladığını ilan etti. Yeni Türkiye’nin imar ve inşasında inşallah Sayın Başbakanımızın liderliğinde hep beraber taşın altına elimizi koyacağız.  Bu imar ve inşada herkese görev düşüyor, hepimize sorumluluk düşüyor. Bu imar ve inşada eski yeni ayrımı yok, hepimizin,  bu ailedeki herkesin sorumluluğu, mutlaka ama mutlaka yapacakları ve yapabilecekleri var.
Sevdası millet olanların elbirliği yapınca neleri başardığını en iyi Karaman bilir, Karamanlı bilir, bu salon bilir. Sevdası millet olan siyasetçilerin tarihin akışını nasıl değiştirebileceğinin canlı şahididir tüm Karaman. Millet sevdalıları deyince kimi ve kimleri kastettiğimi bu salondaki herkes anlamıştır. Karaman’a ve ülkemize yaptığı hizmetlerle gönüllere taht kurmuş, Torosların evladı değerli Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, Sayın Vekilimiz Mevlüt Akgün'e, Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a, Sayın İl Başkanımız Nazmi Ünlü'ye yani millet sevdalılarına tek tek teşekkür ediyorum. Ben burada Ali Kantürk’ü görüyorum belki burada yok ama Kamil Uğurlu’yu biliyorum Sayın Çavuşoğlu’nu, Karaman’a hizmeti geçen herkesi şükranla anmak istiyorum. Onlardan Allah razı olsun. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere sevdası millet olan bu heyet hizmet bayrağını en yükseğe, burçlara diktiler. Bize emaneti en yüksekte teslim ediyorlar, inşallah bu bayrağı Sayın Bakanımızla sayın vekillerimiz ve değerli Belediye Başkanlarımızla çok daha yükseklere taşımanın gayreti içinde olacağız.
Partimiz, parti büyüklerimiz bize bir görev tevdi ettiler. İnşallah biz, bize verilen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Kendi adıma benden bekleneni bildiğimi ve partimin, hemşehrilerimin beklentilerine cevap vermek için azami gayreti göstereceğimiz sözünü veriyorum. Biz laf ebeliğini pek beceremeyiz. Ağzımıza kuru lafı doldurup şak şakşak köşe bucak dolaşmayız. Bizim başkaları ile aramızdaki fark şudur; başkaları nutuk atar, biz temel atarız. Karadağ’ın kuzeyi bize bir görev tevdi etmiş ve biz de o güvene layık olmak için 35 tane tesis kurmuşuz. 35 tane tesisin her biri için bir temel atma, bir de açılış töreni gerçekleştirseydik 70 tane merasim yapmış olacaktık. Peki kaç tane merasim yaptık? Biz sadece üç tane merasim yaptık. Bunu, şunun için söylüyorum, Recep Konuk, nam olsun, şanım yürüsün diye çalışmadı, çalışmaz. Recep Konuk’un bir tane derdi vardır,  kendine güvenenlerin, işini büyütmek, ekmeğini çoğaltmak. Biz şan şöhretin değil, insanımızın ekmeğini büyütmenin,  sofrasındaki kabın sayısını arttırmanın peşindeyiz.
Rahmetli babam, rahmetli Mehmet Armutlu’nun, yani bildiğimiz Topal Doktorun hastası idi. Bir ayağı Karaman’da olan rahmetli babam şöyle derdi. Oğlum, bir deve bir malak yapar kimseye duyurmaz, bir tavuk bir yumurta yapar cümle âleme duyurur. Siz siz olun yaptığınızı reklam etmeyin, Mevla’m bilsin yeter derdi. Biz o terbiye ile büyüdük.  O nedenle de tavuk gibi ortalığı ayağa kaldırmaya değmeyecek işler için milleti meşgul edenlerin aksine yaptığımız büyük işleri bile söylemekten imtina ediyoruz. Çünkü milletin faydasına olan işin reklamı değil, işin bizatihi kendisidir.  Bizim işimiz yapmak, üretmek, fukaralığa, yokluğa çare bulmaktır.
Karaman’da çok iş yapıldı. Karaman bir ivme kazandı. Ama bu Karaman için yapılacak iş kalmadığı anlamına gelmez. Yapacak ve yapılacak çok işimiz var. Karaman’da işsizlik yok denecek kadar az. Karaman sanayisi önemli mesafeler almış durumda ve üretim hacmiyle de birçok ilin çok çok önünde. Şimdi sıra nicel olarak başarılı olduğumuz işleri nitelikle bezemededir. Yani yüksek üretim hacmimizi markalaşma ile yükte hafif pahada ağır üretimle taçlandırmaktadır. Şimdi sıra, Karaman’da katma değeri yüksek işler ve üretim yaparak, Karaman’ın toplam geliri ve toplam cirosu ile hem sanayicimizin, hem çalışanlarımızın gelirlerini arttırmadadır. Karaman’da işsizlik yok hepimiz iyiyiz diyemeyiz. Niye diyemiyoruz? Çünkü iş sahibi olanlarımızı Karaman’ın potansiyelini harekete geçirerek daha da mutlu yapabiliriz. Türkiye AK Parti İktidarından önce alt gelir grubundaydı hamdolsun bugün orta gelir grubuna yükseldik, inşallah ülkemizi yüksek gelir grubuna çıkarmak da bize, AK PARTİ iktidarlarına nasip olacak. Bu sürecin yani ülkemizin üst gelir gurubuna terfi sürecinin Karaman’dan başlamaması için hiçbir sebep yok. İşsizlik sorununu çözmüş Karaman için gelirle ilgili sorunları çözmek eldeki imkânlar ve Karaman’ın potansiyeli düşünüldüğünde hiç de imkânsız değildir. Bu ucu ucuna çalışan kıt kanaat tesislerini işleten fabrikalardan, işletmelerden aktarılacak kaynakla çözülmeyecek, çözülemez de. Bu, Karaman’ın yükte hafif pahada ağır işlere imza atacağı üretim ve bu üretimle dünya pazarlarından Karaman’ın alacağı ve Karaman’a akacak pay ile çözülecek ve Karaman’daki toplam refahı da daha yukarıya bu kaynak taşıyacaktır.
Yunus’un sevgisi Mevlana’nın hoşgörüsü onların aşkları, Rabbine olan aşkları dün belki divanda sözle ifade edildi. Biz de inşallah bunları icrada inşa edeceğiz. Onların sözleriyle ben de sözümü bitirmek istiyorum. Bu vesileyle Onları da şükranla rahmetle yâd etmiş olalım.
Ne güzel söylemiş Hazreti Pir.
“Altın ne oluyor
Can ne oluyor
İnci mercanda nedir
Bir sevgiye harcanmadıktan
Bir sevgiliye feda edilmedikten sonra “
diyor. Ne kadar güzel söylüyor değil mi?

Yine Yunus. Hey Koca Yunus neler söylemiş. O Karaman’ın imparatorluk dilimizin başkenti Karaman’ın Yunus’u ne güzel söylemiş.
“Duyun ey yarenler
Aşk bir güneşe benzer
Aşkı olmayan gönül
Bir kuru taşa benzer”

Evet, biz memleketimizin aşığıyız. Karaman’ın, Konya’nın, Anadolu’nun sevdalısıyız. Bu sevda söz ile olmaz icra ile olur. Birlikte icra etmeye var mısınız? Sayın Bakanım müsterih olun. Biz bu heyeti umumiye ile inşallah Sayın başbakanımıza çok büyük bir gücü hep beraber taşıyacağız ve Anadolu’nun da yeniden hem imarını hem de inşasını sağlayacağız.
Ben burada sözlerime son verirken her birinizi ayrı ayrı tekrar kalbi muhabbetlerimle selamlıyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum sağ olun var olun,''dedi.