TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, sosyal ve ekonomik anlamda geliştirilecek projelerin hayata geçirilmesi noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek mazeret üretmeden Karaman’ın ve ülkenin kalkınmasına katkı vermek zorunda olduklarını söyledi. Konuk, “Mesele dün ne olduğu değil yarın ne olacağıdır. Şehrin tüm dinamikleriyle yeniden şahlanışa geçmesi için yapılması gereken ne varsa biz onu yapmak durumunuzdayız” dedi. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise tüm kurum amirleriyle uyum içerisinde çalışmak istediklerini ifade ederek, yapılacak çalışmalarda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği ve ortak payda Karaman’da buluşmak durumunda olduklarını kaydetti.
Güne, Ayrancı ilçesinde esnafları ziyaret ederek başlayan AK Parti Karaman Milletvekilleri Ayrancı İlçe Teşkilatında da vatandaşlarla bir araya geldi. Akşam saatlerinde Karaman’da görev yapan resmi kurum müdürlerinin de katıldığı toplantıya katılan milletvekilleri, toplantı öncesinde DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle Karaman’a yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ülke genelinde 2019 yılına kadar 1071 gölet ve sulamasının inşaatını tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediğini belirten TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, bu imkandan Karaman’ın ne ölçüde yararlanabileceğini ve neler yapılabileceğini görüştüklerini ifade ederek şunları söyledi. “DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerimizle bugüne kadar Karaman’a yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdik. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ülke genelinde 2019 yılına kadar 1071 gölet ve sulamasının inşaatını tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında Karaman merkez dahil ilçelerimizde gölet ihtiyacına yönelik talepleri topladık ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerimizle istişarelerde bulunduk. Tabi bu ihtiyaç duyulan göletlerle ilgili çalışmalar uzun süren fizibilite çalışmaları sonrasında netlik kazanıyor. Coğrafi yapı, su kaynağı, topografik yapı, sulanabilir alanın ekonomiye ve tarıma katkısı gibi bir çok faktör ve incelemeler gölet yapılabilecek alanlarla ilgili etkendir. Bizler topladığımız taleplerin değerlendirilmesi yönünde siyasi iradeyi ortaya koyduk ve yapılacak çalışmalar sonrasında da bakanlığın hedeflediği gölet sayısı içerisinde Karaman’ın da yer almasını istiyoruz.”
DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonrası akşam saatlerinde de Karaman’da görev yapan resmi kurum müdürlerinin de katıldığı toplantıya katılan Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, burada da önemli mesajlar verdi.

“BÜROKRASİ KALIPLARINDAN SIYRILIP CESUR PROJELER ÜRETEN BİR YAPIYA KAVUŞACAK”
TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, yaptığı konuşmada Karaman’ın tüm dinamikleriyle yeni bir şahlanışa geçmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek, “Bir önceki görev yeri, memleketi neresi olursa olsun şu an itibariyle Karaman’da görev yapan bu kadrolar Karaman için çalışarak ilimizin gelişimine büyümesine ve hemşehrilerimizin daha üst düzeyde hizmet alabilmesine katkı sağlaması gerekmektedir. Hepimiz işimizi özveriyle yaparsak Karaman’ın kalkınmasına katkıda bulunursak ülkemizin kalkınmasına da destek olmuş oluruz. Ülkemizin gerek coğrafi gerek ekonomik durumu bellidir. Bu coğrafyanın evlatları 10 bin dolarla hayatını devam ettirmek zorunda değildir. Gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda yeni bir değişim ve dönüşüm programlarına ihtiyacımız var. Bunları da hayata geçirmemiz gerekir. Bunu başarabilir miyiz elbette başarırız. İşte bu başarıya yerelde resmi kurumların temsilcileri olarak sizler de katkı vermek durumundasınız. Bizim sizden beklentimiz işinizi en iyi en verimli şekilde yapmanızdır. Geçtiğimiz günlerde de ifade ettik. Bu bir siyaseten tercihtir. Biz çalışanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Çalışmayanla mazeret üretenlerle çalışmak istemiyoruz. Sizlerden gelecek önerilere her zaman açığız. Şunu açıkça belirtmek isterim ki Karaman’da bürokrasinin kalıplarından sıyrılıp cesurca projeler üreten bir yapıya kavuşması için de bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yine kalıplaşmış bürokrasiden sıyrılmış bir yapı tarafından geliştirilecek projelerin Ankara nezdindeki takipçileri de bizler olacağız. Bizleri zorlayacak olan sizlersiniz. Şehrimize ivme kazandıracak çalışmalara sizlerin de katkı sağlamanızı bekliyoruz. Bölgemizin her türlü potansiyellerini harekete geçirmemiz lazım. Geliştirilecek akılcı projelere Hükümetimiz açısından da kaynak aktarılmasında sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Yeter ki ayağı yere basan projeler çıkarabilelim. Bu çalışmaların içerisine girmek istemeyenler olabilir. Onlara amiyane tabirle Paşa gönlünüz bilir diyerek işin içine girecek elini taşın altına koyacak yöneticilerimizle yolumuza devam edeceğiz. Mesele dün ne olduğu değil yarın ne olacağıdır. Şehrin tüm dinamikleriyle yeniden şahlanışa geçmesi için yapılması gereken ne varsa biz onu yapmak durumunuzdayız” dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise tüm kurum amirleriyle uyum içerisinde çalışmak istediklerini ifade ederek, yapılacak çalışmalarda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Şeker, “Bizler milletimizden aldığımız emaneti layıkıyla taşımak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yerelde de sizlerin katkıları bu noktada bizim için önemli. Karaman’ın birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yeni bir sıçrama yapmasını istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Burada sen ben demeden ortak payda Karaman’da buluşmak durumundayız. Özverili çalışmalarla ekonomik ve sosyal anlamda Karaman’ın ve ülkemizin daha çok kalkınması için hep birlikte çalışacağız” dedi.