Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanı sıra ilgili kurumların müsteşarları katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, çalışma usul ve esasları belirlenen Kurul'un her 15 günde bir toplanmasına karar verildi.

64. Hükümet Eylem Planı'ndaki reform başlıklarının kendi içinde önceliklendirildiği toplantıda, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin reform süreci hakkında bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, reformlara yönelik ikincil düzenlemelerin takvimlendirilmesi, öncelikli dönüşüm programlarının sürelerinin gözden geçirilmesi ve reformlar hazırlanırken ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması konuları da değerlendirildi.

Vize muafiyeti ve AB'ye uyum yönündeki kanun tasarılarının öncelikli olarak bir paket halinde TBMM'ye sevki hususunda girişim başlatılmasına da karar verildi.