Miraç, Kudus'ün Kurtuluşu Olacaktır
Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi Miraç Gecesi Münasebetiyle Tebrik Mesajı Yayınladı.

Çiftçi mesajında;''Miraç, Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (Sav)'in en büyük mucizelerinden biridir.

Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (Sav)'in Burak atı ile gece vakti Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da semaya yaptığı, pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuktur.

Miraç mucizesinin gerçekleştiği başta Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa toprakları olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan, Moro, Arakan, Doğu Türkistan gibi islam beldelerinde maalesef yıllardır kan ve gözyaşı hâkimdir.

Dünya kamuoyu sözde barış nutuklarıyla oyalanırken, İslam ülkelerinin payına hep sömürülme, işgal, iç karışıklık düşmüştür.

Fazileti değil rekabeti esas alan batı medeniyetinin, insanlığa huzur ve saadet getiremeyeceği ortadadır.

Bu mazlum coğrafya, sömürgeci zihniyetlerin hırs ve insafına bırakılamaz.

Çare İslam Birliği’nin kurulmasıdır.

İslam Âlemi’nin her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bu zamanlarada mübarek geceler tüm Müslümanların ortak değeri, ortak paydasıdır.

Bu minvalde Miraç gecesini fırsat olarak değerlendirmeli ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecek adımları atmalıyız.

Cenab-ı Hakk bizlere bu şuur ve sorumlulukla çalışmayı nasip etsin.

Bu müstesna gecenin hatırına İslam Âlemi’nin birlik ve beraberliğini sağlama gücü versin.

Peygamber Efendimizin göğe yükseldiği Kudüs şehri başta olmak üzere mazlum insanların kurtuluşuna, adil bir dünyanın kurulmasına vesile olsun.

Bu dua ve temenni ile başta Başakşehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni kutluyor, tüm insanlık için saadet dolu bir gelecek diliyorum,''dedi.

..........

 Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban, Miraç Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte Hüseyin Çoban’ın Miraç Kandili mesajı:
 
“Mübarek üç aylarda peş peşe yaşadığımız feyz ve bereket dolu gün ve gecelerden birine daha kavuştuk elhamdülillah. Bu gece Ümmet-i Muhammed açısından çok önemli bir hadisenin gerçekleştiği Miraç gecesidir.
Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylara baktığımızda herkesin Miraç hadisesinden alması gereken büyük dersler olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. İçinde bulunduğumuz Miraç hadisesi bizlere çok önemli dersler ve öğütler vermiş, korumak ve yaşatmak zorunda olduğumuz ibadet ve tavırları öğretmiştir.
Bunlardan birincisi, ayetle de sabit olduğu gibi Peygamber Efendimiz( S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid’i Aksa’ya getirilmesidir. Kuran’ı Kerim’de Mescid-i Aksa ve çevresinin mübarek kılındığı belirtilmektedir. Ancak bugün bu mübarek belde Siyonist İsrail’in işgali altındadır. Bu geceden alacağımız en önemli ders ve oluşturacağımız tavır çevresiyle birlikte mübarek kılınan Kudüs’le ilgilidir. Her Müslüman bu mübarek beldenin Siyonistlerin işgalinden kurtulması için dua etmelidir. Elbette ki dualarımız sözde kalmamalı, fiili dualarda da bulunulmalıdır.
Miraç’tan alacağımız ikinci ders ise ahirete hazırlık olmalıdır. Efendimiz (S.A.V)’e bu yolculukta Cennet ve Cehennem gösterilmiştir. İnsanların hangi fiillerinden dolayı Cennete veya Cehenneme gittiklerini müşahede etmiş, bunları da ümmetine bildirmiştir. Şimdi bütün Müslümanlar yaptıkları veya yapması gerekirken yapmadıkları tüm amellerine dikkat etmeli, Cennete ve Allah’ın rızasına götürecek hayat tarzını ortaya koymanın yollarını aramalıdır. Daha net bir ifadeyle Hakkın ve Adaletin hâkim olduğu “Yeni Bir Dünya”nın kurulması için çalışılmalıdır.
Bu geceden alacağımız ve uygulayacağımız bir husus da 5 vakit namazdır. Sadece kendimizin değil aile, akraba ve dostlarımızın da 5 vakit namaz kılmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekmektedir. Namazda müjdelenen en büyük husus kulun Miracının namaz olmasıdır.
İşte, ümmetin bir ferdi olarak tüm bu görev ve hassasiyeti yerine getiren kullardan olmamız dileğiyle başta Fatihliler olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç kandilini tebrik eder, Hakk’ın ve Adaletin hâkim olduğu “Yeni Bir Dünya”nın kurulmasına vesile olmasını Cenabı  Hakk’tan niyaz ederim,''dedi.