Konuşmasına Kayseri’de kahraman askerlerimize yönelik hain saldırı ile başlayan Şahin; “Öncelikle bu alçak saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yine bu saldırıda yaralanan kardeşlerimize de Rabbimizden acil şifalar diliyorum. Biz biliyoruz ki bu saldırılar öncelikle bizi ayrıştırmak, birimize düşürmek ve ülkemizi iç savaşa sokmak ve daha sonra ise bunu bahane ederek ülkemize askeri bir müdahale ile topraklarımızı BİP(Büyük İsrail Projesi)’e teslim etmek amaçlıdır. Bundan dolayı ülkemizin her ferdi provokasyonlara karşı uyanık olmak zorundadır. Birileri birilerini hedef gösteriyor dikkat edin. TV programlarında yorumcular satır aralarında birilerine birilerini hedef göstermeye başladı. Bu son derece yanlıştır. Burada olanlar burada olmayanlara anlatsın bu hain terör saldırılarının yurtiçinde tetikçileri olabilir ancak kaynak Batı’dır. Hiçbir Saadet Partili, Milli Görüşçü provokasyonculara itibar etmeyecek, sağduyulu olacaktır. Biz Milli Görüşçülerin bir özelliği de feraset sahibi oluşumuzdur bu duruşumuzdan hiçbir Milli Görüşçü taviz vermesin” dedi.

Şaban Şahin daha sonra partililere; “Türkiye’nin problemleri, Çözüm önerilerimiz ve Çözüm yollarındaki prensiplerimiz.” başlıkları altında bilgi verdi.

Genel İdare kurlu üyesi ve Karaman İl Başkanı Şahin konuşmasında Türkiye’nin problemlerini şöyle sıraladı;
-Toplumsal çatışma ve kamplaşma
- Terör
-Bozulan adalet sistemi
- Eğitim keşmekeşliği
- Çelişkiler yumağına dönen dış politika
-Ekonomik dar boğaz
- Ahlaki ve Manevi yozlaşma
 
 “Biz sadece sorunları söyleyip geri çekilen bir teşkilat değiliz çözüm önerilerimizi mutlaka bildiririz, çünkü biz ülkemizi ve vatandaşlarımızı seviyoruz onlara yapılacak her iyiyi destekler her kötüyü de önlemeye çalışırız.” diyen Başkan Şahin, Saadet Partisinin bu sorunları nasıl çözeceğini ise şöyle
-Toplumsal barış ve huzuru temin edeceğiz.
-İnsanlarımızı toprağına bağlı hale
-Terörle çok boyutlu mücadele
-Ahlak ve Maneviyatı en önce gelen değerlerimiz haline
-Etkiden ve Ön yargıdan kurtulmuş bir adalet sistemi
-Vasıflı insan yetiştiren eğitim modeli uygulayacağız.
-Üreten ve kalkınarak büyüyen bir ekonomik sistem kuracağız.
-Şahsiyetli bir dış politika yürüteceğiz.

Şaban Şahin sözlerini şöyle tamamladı.
“Biz bu sorunları çözerken
-Planlı Programlı çalışırız
-İşi ehline veririz
-Hizmet ve yönetimde partizanlık yapmayız
-Emeğe ihanet etmeyiz
-Yolsuzluk, İltimas ve rüşvete geçit vermeyiz
-İsraf etmeyiz
-Adil oluruz
-Kapımızı herkese açarız
İşte bunlar bizim taviz veremeyeceğimiz prensiplerimizdir.  Her Milli Görüşçü bu prensiplere bağlı kalarak vatanımızın ve İslam coğrafyasının huzur, refah ve saadeti için çalışmaya devam edecektir.”