Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,

"Amacımız ülkemizi yaşanabilir bir hale getirmek, Türkiyemizi batıya kul, köle olan bir ülke değil, lider, önder bir Türkiye yapmak, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak" dedi.

Karaman'a gelen Kamalak, burada Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda partililerle buluştu.

Toplantıda konuşan Kamalak, Milli Görüşün amacının hakkı hakim kılmak olduğunu söyledi.

Milli Görüşü temsil eden ilk partinin 26 Ocak 1970 yılında Milli Nizam Partisi olarak kurulduğunu ifade eden Kamalak, bu partinin İslam'ı savunduğu gerekçesiyle 1971 yılında kapatıldığını dile getirdi.

Kamalak, ardından sırasıyla Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nin kurulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Milli Selamet Partisi de kapatılıyor. Mücadele bitmiyor. Refah Partisi kurulduktan sonra bütün engellemelere rağmen 1991 mahalli seçimlerinde yüce milletimiz, mahalli idareleri Milli Görüş kadrolarına teslim ediyor. 1995 seçimlerinde Refah Partisi'ni birinci parti yapıyor, 1996 yılında da Milli Görüş liderini Başbakanlık koltuğuna oturtuyor. Yapılanlar ortada. Ama neticede Refah Partisi de kapatılıyor. Gerekçe malum; 'Siz İslamı savunuyorsunuz'. Fazilet partisi 4. parti. 18 Nisan 1999'da genel seçimler yapılıyor. 2 Mayısta milletvekilleri Meclis'te yemin etmek için toplandı. 7 Mayısta parti hakkında kapatma davası açılıyor. Neticede o da kapatılıyor."

Bu durumda hakkı hakim kılma bakımından bütün Milli Görüşçülere görevler düştüğünü anlatan Kamalak, "Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir. Amacımız ülkemizi yaşanabilir bir hale getirmek, Türkiyemizi batıya kul, köle olan bir ülke değil, lider, önder bir Türkiye yapmak, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak" diye konuştu.

Kamalak, toplantı sonunda salonda bulunanlarla Milli Görüş yemini ettirdi.