Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Çoban, “Bizim zihniyetimiz Milli Görüş. Biz, Milletimizin aslıyız, özüyüz, kendisiyiz, tarihiyiz, ruh köküyüz. Memleketimize hizmet etmek için Milli düşüncelere sahibiz. Dış güçlerin istek ve arzularına göre hareket etmeyiz. Merhum Erbakan Hocamızla başlayan Milli Görüş;  kim oluyor Avrupa, banane Amerikadan demiştir. IMF ile çalışılmamış, Öz kaynaklar değerlendirilerek Milli kalkınma modeli benimsenmiştir. Onun için yeni bir umut olması açısından Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Milli İttifakı oluşturdular.
Merhum Erbakan Hocamız, 70 li yıllarda Ağır Sanayi hamlesiyle imkan buldukça bir çok fabrika temelleri attı. Mevcut iktidar tarafından 13 yıllık varlığı boyunca iki olan rakı fabrikası 18’e çıkmasını saymasak hiçbir fabrika temeli atmamıştır. Atamazlar da çünkü iktidara getirenler müsaade etmezler. 
Seçim boyunca baktığımızda bizim dışımızdaki muhalefet sanki yapabilecekmiş gibi vaatler vermektedirler. Yapamazlar çünkü; muktedir olmayan iktidar gibi onlarda ABD’ci, AB’ci, IMF’cidirler. Yani aynı sistemde çalışmaktadırlar. 
Milli İttifak, Saadet Partisi mevcut sömürü sistemine karşıdır. Ülkeyi ayağa kaldıracak ülke genelinde kuşatıcı bir biçimde projeleri vardır. Bunlarla beraber kaynak oluşturmuştur. Açlık sınırı 1450 TL, Mesela asgari ücret açlık sınırının üstünde olacaktır diyoruz.
Biz bunu geçen 2011 seçimlerinde söyledik. Bunun isbatı o zamanki broşürlerimizde bariz şekilde yer almaktadır.  Bu seçimde muhalefet partileri bizim söylemimizi kullanmaktadırlar. 
Muhalefet Partileri bu vaatlerini gerçekleştirmeleri mümkün değildir. Çünkü programları mevcut sömürü düzeninin devam etmesi yönündedir. 
Saadet Partisi, Milli İttifak vaadlerini yerine getirecek yetenektedir. Çünkü, sömürüye karşı, Milli bir programı olan yerli kalkınma modeline sahip tek oluşumdur.
Mevcut iktidar ise asgari ücrete vaadi yoktur. İktidar’da biz varız, muhalefetin vereceğinin bir fazlası diyemiyor. Yani ne konuşuyor. Ne de yapıyor. Çünkü iflas ettiler, ezileceksiniz diyorlar” ifadesinde bulundu.