Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Abdi Emin Aydoğdu, Karaman Milletvekili Adayları ve Partililerden Gazetemize ziyaret etti. Ziyarette adaylarını tanıtan Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada, Seçime daha büyük, geniş bir  ittifakla katılmayı düşünmüştük. Ancak sadece BBP ile Milli İttifak oluşturduk.  İktidar ve muhalefet adeta bir horoz dövüşü içindeydi. Şimdide iktidar ve muhalefet  Selahattin Demirtaş üzerine söylemlerle milleti oyalamaktalar. Şahin Milletvekillerini tanıttığı konuşmadada; “Toprak Mahsulleri Ofisi emekli müdürlerinden Ali Çiftçi ağabeyimiz, soy ismiyle müsemma şekilde TMO'daki kazandığı tecrübeyi çiftçilere ve üreticilere yansıtabilecek kapasitede olduğu için 1. sıra adayımızdır” dedi.
Şahin; “Karaman’ın tanınmış şahsiyetlerinden, Hak ve Adalet ölçüsünde hareket eden, samimiyetiyle birçok kişinin dostluğunu kazanan PTT den emekli Hüseyin Çoban ağabeyimiz, 2. sıra adayımızdır” dedi.
Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayı Ali Çiftçi; “Merhum Erbakan Hocamızın Efsane Başbakan olduğu 54. hükümette TMO Müdürüydüm. Rekorlar düzeyinde alımlar yapıyorduk. O zamanlar, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun 54. Hükümete verdiği destekle üreticilerimizin, çiftçilerimizin yüzü gülüyordu. Şimdi ise Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ittifakıyla milletimizin yüzünü güldürmeye geliyoruz” dedi.
S.P. Milletvekili adayı Hüseyin Çoban; “Meclis’te milletin hakkıyla temsil edilebilmesi, algıların değil hakikatlerin konuşulması, çalışanın alın teri ve emeklinin emeği gibi... Sayılabilecek birçok nedenlerden ötürü, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasında Milli İttifak kurulmuştur. Milletimiz mevcut gidişattan memnun değildir. Arayış içerisindedir. Geçmişte olduğu gibi Milli İttifakla sorunları çözmeye geliyoruz” dedi