Merhum Erbakan’ın 4. vefat yıldönümünde Kuğulu Park İsmet Paşa Caddesi önünde Hoca hayattayken çeşitli resimlerinin yer aldığı sergide, Benim için Erbakan konulu fikir duvarı çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili Saadet Partisi Gençlik Kollarından yapılan açıklamada; “ Toplu iğne bile yapılamayan bir ülkede, sanayileşmenin gerekliliğini ifade eden Hocamız, büyük engellere rağmen yılmadı. Ülkesi, Milleti, İslâm Alemi ve İnsanlığın saadeti için zulme karşı fedakarca bedel ödeyerek çalıştı.

Hayatı İman ve Cihad olarak tanımladı. Bazı kişiler onun erken işler yaptığını, erken konuştuğu şeklinde yorumlar yaparak darbeler sonucunda düşürüldüğünü ifade etmektedirler.

Bir lider, eğer gerçek bir liderse geçmişten gelen sıkıntıları arkasından gelecek nesillerin yaşamasını istemiyorsa, gerekirse bedel ödemesi noktasında, çekinmeyen liderdir.

Merhum Hocamız, hayattayken açıkladığı gibi “Eğer Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın eşleri başörtülü ise bu onların eseri değildir”. Bu eser geçmişteki Alimlerin, Milli Görüş’ün ve Merhum Erbakan Hocamızın büyük bedeller ödeyerek karşılığını Allah CC’ den beklediği eserdir.

Çanakkale Harbinde anlatılır… Bir yerden bir yere düşman kuvvetleri işgal için giderler. Bu gidişin kötü sonuçları düşünülerek karşı bir engel konulması gerekir. Karşı engeli sağlayabilmek için bir an evvel karşı hücuma geçmek gerekiyor. Hücuma geçmek, ölüm demek yani şehadet demek. İlk hücuma geçenlerin yüzde yüz şehit olacağı hücumda, şehit olanlar son bir gayretle dikenli tellerin üzerine düşerek şehit olmaktadırlar. Arkadan gelenler, şehitlerin üzerine basarak engeli geçmişlerdir. Gerçek mânâ da Liderlik böyle bir şeydir. Arkadan geleceklere gerekirse kendini feda etmek demektir.

54. Milli Görüş Hükümetlerindeki gibi Denk bütçe yapmadan ve havuz sistemi kurmadan, gereken doğru uygulamalara geçildiğinde düzelecekken, hiçbir şey yapmadığı içinde kötü gidişatı ört-bas etmek için… “Faiz Lobisi ve Faizleri yüksek” demesi hiç bir şey ifade etmez. Neden ifade etmez, uygulamalarıyla faiz lobisine hizmet edeceksin, ağzınla onlara bağıracaksın…  

Onun için uygulamalarda laf değil doğruyu yapacak, bir takım engeller çıktığı zaman gerekirse bedel ödeyecek, arkadan gelenlerin de sırtına basacağı…  Böyle bir lider arandığı dönemde…. Erbakan Haftası kapsamı münasebetiyle, resim sergisi ve Benim için Erbakan konulu fikir duvarı açtık” dediler.