Saadet Partisi İl Müfettişi Hüseyin Uğuz açıklamasında; “Bir Kasımda ülkemizde yapılan seçim sonuçları belli oldu. Ak parti en yüksek oy oranı ile birinci parti ve tek başına iktidar olma imkanını elde etti. Bu imkan ve fırsatın elde edilmesine destek veren, dayanak ve vasıta olanlar çoğunlukta oldular. Bu çoğunluğun oluşmasında en önemli etkenlerden birisi, muhafazakar halk kesiminin önderleri mesabesinde olan hoca efendiler olmuştur. Hak sebebi gördükleri bazı gerekçeleri öne sürerek, Ak partinin yeniden iktidara taşınmasını kolaylaştırmışlardır. Burada esas merak edilen hususlar şunlardır;

Destek verilen partinin geçmiş dönemde iyi hizmetlerine gölge düşüren yaptırımları olmuştur. Büyük İsrail'in kurulmasını isteyen küresel güçleri dost edinip, onlarla birlikte hareket edilmesi, etrafımızda ki müslüman ülkeleri parçalayıp kan ve göz yaşına, yurtlarından sürülmesine neden olanlara lojistik, ikmal, mekan ve imkan desteği verilmesi, ahlak yapımızın bozulmasına neden olan zina ve domuz eti satışı serbestlik yasasının halen yürürlükte olması, lezbiyen, gey… (LGBTI) dernek kurma imkanı verilmesi, ikiz yasaları çıkarıp PKK terör örgütüne dayanak sağlanması, devletin ve halkımızın yüksek faizli kredilerle büyük borç sarmalına sokulması, gelir adaletsizliği, geçimsizlikler, boşanmalar, intiharlar, rüşvet ve yolsuzluklar ilk akla gelenlerdir. Temennimiz şu ki, inşallah yeni dönemde bu yanlış ve olumsuz icraatlar son bulur. 

Acaba bazı muhterem  hoca efendilerin dünyalık beklentileri neydi ki, bu sayılan olumsuzlukları görmezden  gelip insanlara yön verdiler? Bir Hadis-i Şerifi hatırlatmadan geçmeyelim; “Kim Müslümanın derdiyle dertlenmezse o bizden değildir.” Başka söze ne gerek!

Diğer tarafa baktığımızda, çok az bir oy almasına rağmen, milli görüşü temsilen hareket eden, inandığı değerlerden hiç taviz vermeyen çok azınlıkta kalan Saadet Parti'liler var. Ama çok huzurlu oldukları hiç gözden kaçmıyor. Davasının ve sözünün eri olanların zümresine katılmanın heyecanı, hak davaya kendini adanmışlığın rahatlığı var.

Bazıları şu soruyu sorabilir. Milli görüş gömleğini çıkaran Ak Parti mıknatısı, yıllardır bu kadar insanı çekip çoğunluk sağlıyor da, sizin milli görüş mıknatısı niye çekemiyor acaba?

CEVAP:  Milli görüş mıknatısı tahtaları çekmez.” dedi.