Saadet Partisinde İl Divan Toplantısı Yapıldı
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz’ın  iştirakiyle gerçekleşen İl Divan toplantısı, Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, yönetim kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşma da  belediyeyi eleştirdi 

Borç Ustası

Şahin, “ İktidar partisi, mahalli idareler seçiminde kendilerinden olan bir önceki başkanla devam etmeyerek, şimdi ki başkanla yola devam etmektedir. Maalesef Belediye, rutin belediyecilik hizmetinin dışına çıkamamıştır. Basit bir takım günü kurtarmak adına,  sıradan çalışmalar yapılmaktadır. Oysa ki  Karamana yeni vizyon ve çehre kazandıracak,  kabuğunu kıracak çalışma  ve hizmetlerin getirilmesi gerekir. Bu iş ancak geçmişte örneklerini gördüğümüz Milli Görüş zihniyetinde ki  Belediyecilik anlayışıyla olabilir” dedi.
Şahin,” Milli Görüş Belediyeciliğiyle tanışan illerimizde her ne kadar şimdi Milli Görüşçü olmasalar da, Milli Görüşün oturttuğu hizmet geleneğiyle, tecrübesiyle çalışmalar yapabilmektedir. Örneğin yanı başımızda ki  Konya, oturan  sistem  ve gelenekçi hizmet anlayışıyla kolayca işlerini  yürütebilmektedir. Konya’yı Konya yapan Milli Görüşün Belediyecilik  zihniyetidir.  Akp, bu nimetten istifade etse de, Konya Belediyesindeki önemli bir geleneği bozmuştur. Ne dir o gelenek? Borç verecek kadar kaynağa sahip olan, borçsuz Konya Belediyesi iken, Akp zihniyetinde  borç alan borçlu  belediye durumuna düşürülmüştür. Zaten Akp, ‘Ustalık’ dönemimiz diye nitelendirdiği  bu  zamanda  ‘Borç Ustası’  demek yanlış olmaz “ dedi.
Şahin,  “Karaman Belediyesi su faturalarına evsel katı atık bedeli olarak ek külfet getirmiştir. Karamanlı kardeşlerimizin tepkisinden dolayı başarılı bir şekilde ‘Evsel katı atık ücreti su ücretine yansıtılan bir ücret değildir’  kampanyasını güzel yürütmüştür. Özellikle bunun kanuni zorunluluk olduğunu, tahsil edilmesi gerekliliğini tekrar-tekrar açıklamıştır. Bu ek külfeti başarılı biçimde icat eden ve kanunlaştıran Akp dir, tahsildarlığını yapan da Akp li belediyelerdir. Biz Saadet Partisi olarak seçimlerde bizzat Merhum Hocamızın ağzından tekrar-tekrar seçim minibüsünden duyuru yaptık. Neydi o duyuru ‘ (Akp lilere hitaben) Dedim ki bana bakın yanlış bir yola saptınız, bu yol çıkmaz yol ancak ülkemizi- vatanımızı,  sizlerde bizim eski arkadaşlarımız olduğunuz için şunları size duyurmayı vazife sayıyorum, bunları yapmak bizim vazifemizdir. Ne diyorum size biliyor musunuz? Şu 50 milyar dolarlık, 100 milyar dolarlık bütçe  olduğu zaman, 100 milyar dolarlık bütçeyle bu ülke yönetilmez, 100 milyar dolar daha bulacaksınız birinci tembihatım budur. Ama bunu borçla değil, faizle değil, vergiyle değil, halkı fakir-fukarayı ezerek değil …..Yaa , milli imkanlarla bulacaksınız…” ifadesinde bulundu.   
Ardından söz alan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, zorunlu eğitimde yapılan değişikliklerde şekil değil muhtevanın önemli olduğunu vurguladı. Değişiklikleri, muhteva ile ilgili olmadığı için de ihtiyatla karşıladıklarını kaydeden Akkiraz, "Bu tasarı çocukların kalbine ne konulacağı konusunda bir çözüm sunmamaktadır" dedi.
Akkiraz, "İktidar ve eğitim yöneticileri Allah´ın rızasını kazanmak, Müslüman halkın duasını almak istiyorlarsa yapılacak değişiklikleri kınayanın kınamasına aldırmadan Önce Ahlak Ve Maneviyat eksenli yapmak zorundadırlar" dedi. Eğitimde şekil değil muhtevanın önemli olduğunun altını çizen Akkiraz, "Bundan dolayı yapılmak istenen değişiklikleri muhteva ile ilgili olmadığı için ihtiyatla karşılıyoruz" diye konuştu.
İslam´ın uygulanan eğitim nizamının dışında tutulduğunu anlatan Akkiraz, şunları kaydetti: "Bu Lozan´da İnönü tarafından Hayım Nahum´un katkısıyla batılılara verilmiş bir sözdür. Eğitimde İslam´a uygulanan bu ambargo kaldırılmalıdır. Batı medeniyetinin üstün medeniyet olduğu saçmalığı terk edilmeli, kendi medeniyetimizin üstün medeniyet olduğu benimsenmelidir" Değişikliklerde, hafızlık müessesinin canlanması için ilk dört yıldan sonra, kuran kurlarına yönlendirme imkânının sağlanması gerektiğinin altını çizen Akkiraz, Milli Görüş Lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin Konya´da bir üniversiteye verilmesini de memnuniyetle karışladıklarını söyledi.