Karaman Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Akkiraz ve Mesut Doğan katıldı. İlçe Teşkilatları Eğitim Toplantısı adıyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptı.

“ISLAH HAREKETİ MİLLİ GÖRÜŞ’LE İNSANLIK HUZURA KAVUŞACAK.”

Eğitimin ve kaliteli insanların önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Şaban Şahin 7 Haziran seçimleri için bu eğitim çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. “Bu eğitim çalışmaları 7 Haziran seçimlerinden önce büyük önem arz ediyor. Bu yüzden Genel Merkezimize teşekkür ediyoruz. Bizler de Saadet Partisi Karaman Teşkilatı olarak 7 Haziran seçimleri için gece gündüz çalışacağız. Biz biliyoruz ki Türkiye’mizin ve dünyanın kaderi Saadet Partisi’ndedir.Ülkemizde sürekli bir ifsat faaliyeti var. İşte Milli Görüşçüler olarak bizler bu ifsatçılara karşı Islah çalışmalarımıza gücümüzün yettiği kadar devam edeceğiz. Bir Islah hareketi olan Milli Görüş’le insanlık yeniden huzura kavuşacak.”

AKKİRAZ:”ŞUURLU BİR MÜSLÜMAN FAİZE DAYALI BİR EKONOMİK DÜZENİ SAVUNAMAZ.”

Programda “Temel Çalışma Esaslarımız” seminerini veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz “İslamsız Saadet Olmaz” diyerek başladığı seminerinde şuurlu bir müslüma’nın nasıl hareket etmesi gerektiğini anlattı. “Şuurlu bir Müslüman faize dayalı bir düzeni savunamaz, AB kıstaslarına göre geleceğini tayin edemez. Bunun için İslam hayatımızın her alanında sosyal hayatımızda,ekonomimizde,ticaretimizde,aile hayatımızda, siyasetimizde kısacası her işimizde İslam’ı referans almalıyız. Bakınız Kapitalizm ve Marksizm iki düşman görüş ama ikisi de insanlığa huzur getirmedi ve getiremez. Biz Milli Görüşçüler olarak diyoruz ki Adil Düzen ve İslam Birliği muhakkak kurulmalıdır. Bunun için de hayatımızın her anında Cihad ibadetimizi aksatmadan yapacağız.”

DOĞAN:”7 HAZİRAN’DA TÜRKİYE BÖLÜNSÜN MÜ BÖLÜNMESİN Mİ ONU OYLAYACAĞIZ.”

Programın diğer konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’da 7 Haziran seçimlerinin önemini ve dünyanın şu anda içinde bulunduğu durumu örneklerle anlattı. Dünyanın şu anda algılarla yönetildiğini belirten Mesut Doğan bu algı yönetiminin şu anda ülkemizde de çok iyi kullanıldığını ve vatandaşların yanlış şekilde yönlendirildiklerini söyledi. “7 Haziran seçimleri çok önemli. Biz bu seçimde Türkiye bölünsün mü bölünmesin mi onu oylayacağız. Bu seçim bir milattır. Yıllar sonra 7 Haziran öncesi ve sonrası diye anlatılacaktır. Siyonizm ilk defa emellerine bu kadar yaklaştı. Ülkemizde bir kutuplaşma var. Bunun sonucu ekonomimiz çöküyor, ahlaken çürüyor, bölgemizde bize de sıçrayacak bir savaş zemini oluşturuluyor.  Yıllar önce siyasiler benim işçim,benim memurum, benim köylüm derdi. Şimdi bu kutuplaşma neticesinde siyasiler mitinglerde benim Türküm, benim Kürdüm, benim Lazım, benim Çerkezim der oldu. Tek başına bir Türk bir hiçtir, tek başına bir Kürt bir hiçtir,tek başına bir Laz bir hiçtir. Biz hep birlikte olduğumuzda var oluruz. Eğer insanları bu şekilde kategorize eder ve kutuplaştırırsak sonumuz Suriye ve Irak gibi olur.”

DOĞAN:”TÜM VATANDAŞLARIN BANKALARA OLAN BORCU 350MİLYAR DOLARDIR.”

Toplumda yaşanan bu kutuplaşmanın ekonomik anlamda çöküntüye de sebep olduğunun altını çizen Mesut Doğan konuşmasına şöyle devam etti. “2002 yılında tüm vatandaşların bankalara olan borcu 6,7 Milyar Dolar. Şimdi bu rakam 350Milyar Dolara dayanmış. Bunlar Kredi kartı borçları, ev kredileri ve araba kredilerini kapsıyor. Devletin ve vatandaşın borcunu toplamı hesaplamalara göre 2,7 Trilyon Türk Lirasını buluyor. Türkiye’de 19 milyon aile var. Her aile evini satıp devlete 100Bin TL hibe etse yine bu borcu ödeyemeyiz. Şu anda geçim sıkıntısı had safhada. İnsanlar korkuyor güven ortamı zayıfladı. İşte bu durumu bozacak olan Siyonizmin bu oyununu bozacak olan Saadet Partisidir.”