Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; Milli Görüş iktidarının ona benzetilen AK Parti ile durdurulduğunu, Başbakanın Kızılcahamam kampında ifade ettiği Suriye’deki katliamların Kerbela katliamlarına benzeterek Hüseyin’lerden yana oldukları demesi üzerine,  Başbakan’ın Barack Hüseyin Obama’nın yanında yer aldığı, Başparmak havada verilen sözlerden cayılarak Hz.Hüseyin’e verilen sözler gibi olduğu konularına değindi. 
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada “Öncelikle; bizlere soruyorlar, yerel siyaset değil de neden genel siyaset yapıyorsunuz? Türkiye’nin iç politakası AB’ye teslim edilmiş. Dış işlerini de ABD tanzim ediyor. AKP’de vitrin olarak, dış talimatlarla meşgul. Dışarının dayatması ve AKP’nin yanlışlarını önlemek için gerçekte olması gerekeni ve Saadet Partisi’nin yapacaklarını Karamanlı kardeşlerimize duyurmak, bilgilendirmek amaçlı yerelden ziyade, genel siyaset yapıyoruz. Belediye seçimleri yakın zamanda, projelerimizle yerel bazda siyaset olacaktır.
Genel manada ve hatırlanacağı üzere; Refah-Yol koalisyonu ve Erbakan’la dış dayatmalar önemli ölçüde önlenmiş, havuz sistemiyle sömürülen Türkiye’den, sömürülmeyen Türkiye haline gelme yolundaydı. Ayrıntılara girmeden kısaca bu durum, dış güçlerin işine gelmedi. Ve dış etkiyle 28 Şubat Post Modern darbesi yapılarak 54. Hükümeti yıktılar. Başarılarından ötürü Refah Partisi (RP) kapatıldı. Erbakanada siyaset yasağı getirildi.
Milli Görüşü temsilen ve Refah Partisi’nin devamı Fazilet Partisi (FP) kuruldu. O zamanki seçimlerde FP nin birinci parti olması kuvvetle muhtemeldi. Böyle olursa, Erbakan’a uygulanan yasak kaldırılır. Erbakan-Refah fırtınası şiddetli şekilde kaldığı yerden devam ederdi. Devam etmemesi için, ABD; sansasyonel şekilde Abdullah Öcalan’ı Başbakan Ecevit’e yani Türkiye’ye teslim etti. Halkın gözünde Ecevit parlatılarak, Ecevitin partisi birinci parti yapıldı. Böylece, FP üçüncü parti oldu. Erbakan fırtınası, Ancak dur-du-rul-muş-tu.
Ecevit’ten sonra fırtına dinmemiş, Dışarıyla işbirliği yapmayan Erbakan’ı engelleyecek, fırtınayı durduracak bir paratonere ihtiyaç vardı. Biriken enerjinin patlamaması için gazı alınması gerekiyordu. Baktılar ki enerjinin gazı alınamıyor, kendi lehlerine olacak şekilde patlattılar.  İnandırıcı olması açısından; “Muhtar bile olamaz” konuma getirilen Tayyip Bey, Milli Görüşten kopartıldıktan sonra her ne hikmetse Başbakan oluyor. Böylelikle AB ve ABD’nin arzuları; Erbakan-Milli Görüş fırtınası durdurulduktan sonra, devam edecek konuma getirildi.
Geçenlerde Sayın Başbakan; partisinin Kızılcahamam kampı konuşmasında Suriye’de kardeş kanı akıtıldığını, oradaki katliamları, Kerbeladaki katliamlara benzetti. Bir tarafta Yezid’in ordusu diğer tarafta Hz.Hüseyin ve taraftarları olduğunu söyleyerek, kendilerinin Hz. Hüseyin’den yana olduklarını, bundan böyle hep Hüseyinler’den yana olacaklarını ifade etti. 
Evet; Sayın Başbakan Hüseyinlerden yana olma konusunda doğru söylüyor, Kerbela katliamında Hz.Hüseyin’den yana olabilir.  Lakin; dış politikada “kadim dostumuz ABD” dediği, Barack Hüseyin Obama’dan yana olmakta ve yer almaktadır.
Kerbela olayının sebebini ve Hz.Hüseyin’in çok kısa şehit edilme nedenine inersek. 13 asır önce İslam ümmeti Yezid tarafından zulümlere uğruyordu. Bundan bıkan vaziyete çare arayan Irak halkı Mekkede bulunan Efendimizin torunu Hz.Hüseyin’e elçiler ve mektuplar göndererek ona biat ettiklerini, onu her şart altında koruyacaklarını, ne derlerse ona tabi olacaklarını, her türlü güvenceler ve sözler verilerek,  Halife olmasını istediler. Bu kabulle Hz.Hüseyin Irak’a hareket etti. 
Yezidin tayin ettiği Ubeydullah isminde komutan, usta politikalarla Hz.Hüseyin’e söz verenlerin biat edenlerin ileri gelenlerini satın aldı. Para, makam, şan, şöhret yoluyla altınla birçoğunu Hz.Hüseyin’e verdikleri sözden caydırdılar. Sözünden dönmeyenleri bir kısmı öldürüldü, Halk orduyla tehdit edildi. Hz. Hüseyin görünümü verilerek Halkı insanları aldattılar.  Neticede büyük kısım dünyalıklara aldanarak Hz.Hüseyin’e verilen sözden geri döndüler. Söz verdikleri halde inkar ettiler. 
Ömer isminde Hz.Hüseyin çocukluk arkadaşına Rey valiliği verileceği söylenerek aldatıldı. Emrine verilen orduyla her şeyden habersiz yoldaki Hz.Hüseyin’i günlerce susuz bıraktılar. Hunharca katliamlar yaparak Hz.Hüseyin’i Kerbelada şehit ettiler. 
Burda üzerinde durmak istediğimiz esas konu: Erbakan Hocamıza milyonlarca kişi başparmak havada; Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni bir Dünyanın kurulması için öyle böyle sıradan değil, samimiyetle söz verdiler.
İleri gelenlerin önemli kısmı dünyalıklara aldandılar; Eskiden Milli Görüşçü oldukları için Halkın kahır ekseriyeti, onları Milli Görüşçü sanarak güzel konuşmalara kandılar. İyi niyetle onlara oy verdiler. Birçok insanımız, Halk bazında, dünyalık almak şöyle dursun, kayıba bile uğradılar. 
Dememiz o dur ki; başparmak havada milyonların sözlerini hatırlatarak; Kurtuluş, Merhum Erbakan Hocamız’ın adres gösterdiği Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’ndedir” ifadesinde bulundu,''dedi.