Havva Şahin açıklamasında memleketimizin en önemli meselesinin terör meselesi olduğunu, Saadet Partisi olarak terörle ilgili tespitlerimizi yaparken ve çözüm önerilerimizi sunarken, karakterimizi kimliğimizi oluşturan, bizi biz yapan medeniyetimizin değerlerini ölçü olarak alıyoruz. Buna göre konuşuyoruz dedi.

Milli görüş gözlükleriyle terör hadisesine baktıklarını belirten Şahin, ülkemizde Son 8 ay içerisinde, toplam 206 vatandaşımızı ve 14 turisti teröre kurban verdiğimizi ve yine 8 ay içerisinde 326 askerimizin ve polisimizin şehit olduğunu, bu insanların katilinin Batılı güçler olduğunu belirtti.

Başkan Havva Şahin, çözüm önerileri olarak alınacak tedbirler konusunda ise;
“1-Biz yıllardır terörle mücadele etmiyoruz teröristle mücadele ediyoruz. Sineği üreten bataklığı kurutsak sinek kalmaz. Öncelikli hedefimiz terörü üreten besleyip büyütüp üzerimize salan Irkçı Siyonizm ve onun emrindeki Batılı güçler olması lazım.
2- Bölgeye ait mesele Güneydoğu Anadolu meselesi olarak isimlendirilmelidir. Eksik bırakılmış, ihmal edilmiş temel insan hak ve özgürlüklerinin pazarlık konusu yapılmadan bölge halkı haricinde bir muhatap alınmadan verilmesi lazımdır. Temel insan hakları;
-Doğuştan gelen haklar(Yaşam-Dil-Din-Nesep-Namus-Eğitim)
-Emekten doğan haklar
-Anlaşmalardan doğan haklar
-Adaletten doğan haklardır.
3- PKK-PYD-YPG terör örgütleridir ve bölge halkını temsil edemez muhatap alınamaz.
Barış süreci, çözüm süreci denilen ancak tek bir maddesini dahi kimsenin bilmediği süreçte Terör grupları muhatap kabul edilmiş, halkın masum ve asli talepleri teröristin şartları ile karıştırılmıştır. Terör ile müzakere değil mücadele edilir.
4- Hükümet kanser vücudu sarana dek gözünü yummuş adeta elleriyle beslemiştir. PKK’nın siyasi kadrosu olan KCK'yı serbest bırakmıştır. Habur olayı ile PKK’nın eğitilmiş kadroları sınırdan içeriye girmiş, gençlere eğitim vermiştir. Bu gün 2bin teröristin öldürüldüğü ifade ediliyor. Örgüte katılım yaşı 19,5 en genci 15, en yaşlısı 30 yaşında.  Yani 20 yaşında bir genç, 14 yıl önce 6 yaşında idi. Dindar nesil yetiştirmek istiyorum diyen hükümetin uyguladığı eğitim sistemi çocuklarımızı, Güney Doğuda terörün, diğer bölgelerimizde suç odaklarının kucağına itiyor. O halde Bu eğitim sisteminde büyük bir yanlışlıklar var.
Milli eğitim fertten devlete "Önce Ahlak Ve Maneviyat" zihniyeti ile yeniden düzenlenmelidir.
5- Terör ile devlet olarak kararlılıkla mücadele edilmelidir. Fakat sonrasında konuyu bir güvenlik problemi olmaktan çıkarıp sosyal bir sorun olarak görmek lazım...
6- Bölgenin geri kalmışlığını iyileştirmeliyiz.

Ekonomik-sosyal-kültürel-eğitsel projeler ile bölgenin kalkındırılması önem arz etmektedir. İşsiz insan her şerre müsait konuma gelir. Bölge halkı, Bölgede kurulu bulunan yatırımların iş alanlarının satılması veya kapatılması sonucu işsiz bırakılmış PKK’nın kucağına itilmiştir. Bölgenin ivedilikle iş alanlarına kavuşması sağlanmalıdır. Devlet şefkat elini uzatmalı barış dilini kullanmalıdır. Burada birliğin tesisi ancak "İslam Kardeşliği" çerçevesinde gerçekleşir.
Unutmayalım;
Hiç kimse Türk, Kürt, Alman, Arap olmayı tercih etmedi.
Kürt halkı da, Türk halkı da İslam’a binlerce yıl bayraktarlık etmiş iki necip millettir.
Kudüs’ü fetheden komutan Selahattin Eyyubi Kürt, İstanbul’u Fetheden Komutan Fatih Sultan Mehmet Türk’tür
Milli görüş zihniyeti ile olayları tespit edip, gerçek ve uygulanabilir çözümlerimizi halkımızla paylaşmamız en önemli vazifemiz olduğu gibi kulluk borcumuzdur.
Çünkü biz bu işi Allah Rızası İçin Yapıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.