Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; “AKP’liler yolsuzluklarını örtmek için konuştuklarında bir taraf açıkta kalmakta, hava almaktadır. Böylelikle farkında olmadan kapatayım derken diğer taraf açılmaktadır. Gerçekler yani yolsuzluklar açığa çıkmaktadır” dedi.
Yolsuzluklar konusuna değinen Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada… “Hepimizin bildiği üzere yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla AKP’li 4 Bakan hakkında TBMM’de soruşturma komisyonu kurulmuştu. AKP ağırlıklı soruşturma komisyonu 4 Bakanın yüce divana sevk edilmesi hususunda ret oyu kullanmış. Geçtiğimiz günlerde ise TBMM’de yapılan oylamada da yüce divana götürecek yeterli oy çıkmadı. Böylece yolsuzluk yaptığı iddia edilen 4 Bakan, Yüce Divan’da yargılanmaktan kurtulmuş oldular.
Keşke, AKP’liler sayısal çoğunluklarına değil de, yargı mensuplarına güvenerek Yüce Divan’da aklanmalarını tercih etselerdi. 
 Ciddi delillere dayanılarak 4 Bakanın Yüce Divanda yargılanmaları isteğinin yanı sıra iktidar cephesi “Delillerin hukuksuz elde edildiğini” söylüyor. Yani “böyle bir şey yok” demek yerine iddialarla ilgili delillerin “usulsüz elde edildiğini” savunuyorlar.   
Deliller ışığında suçüstü yapılarak yakalanan paralar Polis tarafından konulduğu iddia edilmişti. Suçlu olarak iddia edilen kişilere paralar yasal faizleriyle birlikte iade edilmesiyle paraların o kişilere ait olduğu ortaya çıkmıştır. 
Hem kendi vicdanlarını ve toplumda soru işaretlerini rahatlatmak için olsa gerek TBMM’deki oylamada 50 kadar olduğu söylenen AK Partili Milletvekili yargılanmaları yönünde oy kullanmışlardır.  
AKP nin 2 numaralı ismi ve Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin, Yüce Divan oylamasında partilerinin verdiği firelerle ilgili “Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır” dedi. M. Ali Şahin, yolsuzluk iddialarını aklamaya çalışırken, aslında suç işledikleri iddia edilen bakanların suçlarını itiraf etmiş oldu.      
Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin, Zafer Çağlayan’ın Reza Sarraf tarafından rüşvet olarak verildiği iddia edilen 700 bin liralık saat takmasına çok sert tepki gösterdi. “Kusura bakmasın bu eski bakan arkadaşlarımız. Dobra dobra konuşuyorum. Ak Partinin Genel Başkan Vekili olarak konuşuyorum. Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin TL’lik saat takamaz kardeşim” diyerek Asgari ücretin bir sefalet ücreti olduğunu ve 700 bin liralık saatin varlığını teyit etti.   
Egemen Bağış’ıda eleştiren M. Ali Şahin, “Diğer bir arkadaşımızın sosyal paylaşım sitesindeki bir açıklaması; Kur’an-ı Kerim’in bir suresiyle ilgili açıklamasının hâlâ milletvekillerinin içerisinde bir sızı olduğunu biliyorum. Buna bir tepkidir” dedi… Bu açıklamalar gösteriyor ki Egemen Bağış’ın Bakara Suresine “Makara” diyerek alay ettiği itirafının apaçık delilidir.
AKP’liler yolsuzluklarını örtmek için konuştuklarında bir taraf açıkta kalmakta, hava almaktadır. Böylelikle farkında olmadan kapatayım derken diğer taraf açılmaktadır. Gerçekler yani yolsuzluklar açığa çıkmaktadır. 
Başbakan Davutoğlu “Yolsuzluk yapanın kolunu keseriz” demiştir. AKP yolsuzluklarla mücadele edemez sadece güya ediyormuş gibi konuşmalar yapar. Çünkü; Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın ifadesiyle, “Sayın Başbakan yolsuzluk yapanların kolunu kestiği takdirde; çevresindeki insanların kolsuz gezdiğini görecektir”…” ifadesinde bulundu.