Saadet Partisi olarak Beldelere ve köylere ziyaretler yaptıklarını söyleyen Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; “Kılbasan’lılara, bizim konuşmamızdan daha çok sizleri dinlemek isteriz. Saadet Partisi’nden beklentileriniz nedir?” dedi.
Bir kahvede Kılbasan’lı bir vatandaş “Kılbasan topraklarının %90 ının ipotekli olduğunu %60 toprakların ise el değiştirdiğini” söyledi.

Anormal gidişin normal sonucu olduğunu ifade eden Şahin; “Ülkede yapılan işler, borçluluk esası üzerine yürütülmektedir. Tarım mahsulleri Türkiye’de ürettirilmeyip, ithal edilerek tarım bitirildi. Eldeki ürünler para etmeyince insanlar para bulabilmek için dünden hazır olan krediye sarıldı. Karşılığında ise topraklar ipotek altına alındı. Hiç kimse şöyle diyemez ‘borçlanmasın, hesabını kitabını bilsin’. Sistem ona göre kurgulanmış.

Böylece topraklar elden çıkacak, anahtar teslim ülke devredilerek, teslim almış olacaklar. Bu yüzden Merhum Erbakan Hocamız “Toprak Kayıyor” ikazıyla uyarı vazifesini yapmıştır” dedi.

Şahin; “ 2015 bütçesinde Faiz lobisine 54 Milyar(katrilyon), yatırıma ise 41 milyar( katrilyon) ayrılmıştır. AKP Hükümeti vatandaşın önünde faiz lobisinden sızlanıyor, ancak bütçede gidiyorlar faiz lobisine yılda 54 milyar ödenek düzenliyorlar.

54 milyar faizin, gramı 90 tl civarında altına göre hesaplandığında, 530 ton altın yapar… Bir Senede; 530 ton altın ödeniyor. Bir senede 52 hafta olduğuna göre haftalık takribi 10 ton altın milletin alın teri faiz lobisine gidiyor.    

Zaten AKP, faiz lobisine hizmet etmesi noktasında, inandırıcı olması açısından Milli Görüşten kopartılarak iktidara getirilmiştir. Meclisteki muhalefet ise polemiklerle gününü geçirmektedir.  AKP ve meclisteki muhalefet bozuk sistemin nasıl düzeleceği hakkında çözümleri yoktur.

Rantiyecileri rantı kesilip bir an evvel milletimize aktarılması gerekiyor. Bunu yapabilecek olan ancak ve ancak geçmişte olduğu gibi Milli Görüş Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ