S.P. Karaman Milletvekili aday adayları Bayram Zorlu, Ali Çiftçi, Hüseyin Çoban ve Orhan Soydan’da seçim gezisine iştirak ettiler. Aday adayları yaptıkları konuşmalarda son zamanlarda yaşanan hadiseleri çeşitli açılardan ele alarak değerlendirdiler. Milli Görüş’ün Saadet Partisi’nin Meclise girip doğruları anlatmasıyla ister istemez iktidara ve muhalefete çeki düzen geleceğini ve onun içinde Saadet Partisi’nin Mecliste olması gerektiğini belirttiler.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Yeşildere’lilere gidişattan memnun olup-olmadıklarını sorarak hep biz değil sizlerin görüş ve düşüncelerinizi de almak isteriz dedi? Memnuniyetsizliklerini dile getirenler, düşünecek hâl ve takatlerinin kalmadığını ifade ettiler.
Şahin; “Daha önceleri gelişimizde köyün nüfusu oldukça kalabalıktı. Herkesin bildiği gibi gittiğimiz her köyde özellikle gençlerin şehirlere göç etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Bu da; girdilerden, mazot, gübre gibi fiyatların devamlı olarak yükselmesinden ve mahsulün en düşük taban fiyattan alım yaparak üreten çiftçiyi mağdur etmesinden kaynaklanmaktadır. Üretim devamlı olarak desteklenmesi gerekirken ithal ürünlerle çiftçinin mağduriyetine mağduriyet katılmaktadır. “
ŞAHİN: MAĞDUR EDEBİYATIYLA İKTİDAR OLUYORLAR
Konuşmasının devamında Ak Parti’nin algı operasyonlarına değinen Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin: “Sürekli mağdur olan halk olmasına rağmen Ak Parti hükümeti özellikle her seçim öncesi bir mağduriyet oluşturarak, mağdurları ve mazlumları oynamaktadır. İktidar, sanki birçok işler yapacakmış ta, engel olunuyor hissi vermektedir. Örneğin; Faiz lobisi aleyhine konuşuyor, söz olarak yerine göre doğrular söyleniyor… Uygulamada ise faiz lobisine hizmet ediyorlar..
Sözde, perde önünde İsrail’le kavga ettiler.… 96-97 de Hocamızın 11 aylık Başbakanlığında İsrail, Filistine ve Gazze’ye saldırmaya cesaret bile edememiştir. Şimdi zulümlerinde zirve noktaya ulaşmıştır. Bir taraftan One Minute dediler.. İsrail’i OECD ye aldılar. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i TBMM’de konuşturdular, üstelik alkışladılar. İsrail’le ticaret hacmimizi kat kat artırdılar…
Ak Parti hükümeti algı yönetimleriyle yanlışlarını örtmektedir. Vatandaşların artık bunlara aldanmadan, Meclise girmek ve hizmet etmek için çalışan Saadet Partisi’ne yönelmelerini bekliyoruz…” dedi.