54. Hükümette Milli Görüş’ün denk bütçe yaptığını söyleyen Şahin, bir açıklama yaptı. Şahin; “Yakın zaman içerisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ağırlıklı, AKP Hükümeti ve Merkez Bankası’nın pasif direniş gösterdiği üçgensel bir tartışma seyrettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP sanki hükümet değil, hükümet Merkez Bankasıymış (MB) gibi faizleri indirmesini istiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; gerçekte ekonomide kontrolün AKP hükümetinde değil, MB de… Yani MB nin de yönlendirildiği IMF’de olduğunu itiraf etmiş oluyordu. Oysa ki; sorun, faiz oranlarının yüksek-düşük olmasında değil,  sistemdedir.  

Üretime dayanmayan, tamamen faiz üzerine kurgulanmış bir ekonomik modelde, bütün suç faiz oranlarındaymış gibi gösteriyorlar. Asıl sorgulanması gereken sistemin ta kendisidir… Bozuk tezgahtan sağlam ürün çıkmayacağı gibi, bozuk bir sistemden de sağlam bir gelecek çıkmaz…

2015 yılı bütçesinde… Bütçe Giderleri 472.9 Milyar TL, Bütçe Gelirleri 452 Milyar TL olarak belirlenmiştir. Bütçe Giderleriyle - Bütçe Gelirleri arasındaki fark (473-452=21)… Yaklaşık 21 Milyar TL, bütçe açığı olmaktadır. Bu açığı kapatmak için borç alınacak. Borç alınınca faiz ödenecek. Böylece; Borç-Faiz-Borç sarmalı işleyecektir… 2015 yılı bütçesinde; faize 54 Milyar TL ayrılmıştır. Gönül ister ki 54 Milyar TL Faiz lobisine gitmesin milletimiz de kalsın…

Milletimizde kalması içinde denk bütçe yapılması gerekir. Yani Bütçe Giderleriyle, Bütçe Gelirleri arasında fark oluşturmadan eşitlemektir. (Bütçe Giderleri < = Bütçe Gelirleri)… Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk denk bütçe, Milli Görüşün iktidar ortağı olduğu 54. Hükümet döneminde yapılmıştır. Onun için de Merhum Hocamız, Efsane Başbakan olarak anılmaktadır…

Bu ülkede, Türkiye’de; Devlet borçludur, Özel Sektör borçludur, Fertler borçludur… Borçlar, yeni borç alınarak ödenmektedir. Borçlar azalmamakta ve devamlı olarak artmaktadır.,. Elbette borçlandırılmanın bir sebebi vardır bir de kötü sonucu olacaktır. AKP bunun için vardır. Bunu örtmek içinde sanki büyük bir mücadele veriyormuş gibi birileriyle çatışmaktadır.. 

Ekonomide dış yönlendirmelere karşı etki edemeyen AKP, denk bütçe kurmak için yetkisi olmayan AKP… Bozuk sistemi değiştiremez. Ülkenin ve insanların borç batağındaki durumuna çözüm bulması beklenemez. Devamlı sorun üretir. İçinden çıkılmaz hâle getirir.

Çözüm, bozuk sistemi değiştirecek olan, geçmişte ne yapılması gerektiğini denk bütçeyle gösteren ve uygulayan Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir” ifadesinde bulundu.