Karaman AK Parti milletvekili aday adayı Şamil Arslan yaptığı açıklamada; ''Karaman, coğrafi konumuyla ve müteşebbis insanlarıyla bir kent olarak sanayisinin bugünkü büyüklüğü ve ülke ekonomisine katkısından çok daha iyi bir yerde olmayı hak eden bir kentimizdir.
 
Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Adana Hızlı Tren Projesi sayın bakanımızın büyük katkıları ile sona erdiği zaman Karaman, İç Anadolu'yu limana ve Akdeniz bölgesine bağlayan kenti haline getirecektir. Bu projeyle Karaman'da üretilen ürünler hem hızlı, hem de çok daha düşük maliyetle limana bağlanacaktır. Ayrıca lojistik bir depo halini de alacaktır.
 
Bu etkenlerin avantaja dönüşümünü sağlayacak birçok hamlenin de beraberinde yapılması gerekmektedir ki, Karaman'ın coğrafi özelliği avantaja dönüşebilsin.
 
Karaman'ın ekonomisine ve aynı zamanda ülke ekonomisine de çok büyük katkısı olan organize sanayi bölgesinin 2023 yılı hedeflerinde 2. Gebze bölgesi olması için birçok var olan projenin çözümlenmesi gerekmektedir.
Karaman'ın en büyük sıkıntısı üretim çeşitliliği konusunda çok kısır bir sanayi olmasıdır. Sektördeki herhangi bir daralma durumunda oluşabilecek krizin kente ciddi zararları olacaktır. Bu problemin bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir. Zira 2023 yılı hedeflerinde Karaman ihracat rakamlarını 10 milyar Dolar'a çıkarması çok zor olmayacaktır.
 
Her zaman somut adımlar atmayı yeğleyen birisi olarak vaat ettiğim ve inşallah 5 yıl içerinde gerçekleşeceğini göreceğimiz şeyleri burada değerli halkımla paylaşmak isterim.
 
Yaptığımız görüşmelerde gerek yurtdışından, gerek büyük kentlerden, gerekse Karamanlı işadamlarımızın özellikle enerji, elektronik ve makine sanayi konusunda Karaman'a yatırım yapmayı düşündüklerini ve bunun için her türlü adımların atılması konusunda elimizden gelen her şeyi seferber edeceğimizi söyleyebiliriz. 5 yıl içerisinde en az 2000 işçi ve bunun 500e yakınını nitelikli eleman olarak barındıran ve ülke ile Karaman ekonomisine en az 1 milyar TL katkı sağlayan firmaların karaman organize sanayi bölgesi olmasının taahhütünü verebiliriz. Bu yatırımlarla beraber hem sektör genişlemesi, hem de Karaman'ın bir teknoloji merkezi olmasını sağlayacağız.
En büyük sıkıntılarımızdan biri olan ara ve nitelikli eleman konusu da kendi öz kaynaklarımızı ve Karaman insanımızın yetişmesi açısından teknik liseler, endüstri meslek liseleri, çıraklık eğitim merkezi gibi kurumlarda yetişen öğrencilerimize, işadamlarının da desteği ile hızlandırılmış mesleki uygulamalı etüt merkezleri ve teşvik edici burslar verilmesi konusunda yardımcı olacağız.
 
Diğer büyük problemlerin başında gelen marka bilinirlik için Karaman'a özgü bir kalkınma ajansı kurulması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Bu ajans sayesinde Karaman'da olan ve büyük katma değer üreten ve üretmeye çalışan firmalarımızın markalarının tüm dünyada tanınması için geniş bütçeli ve bürokrasisi az olan kaynaklar sunacağız. (İstanbul marka sayısı 35857, Karaman ise sadece 142 ve dünya çapında marka sayımız çok azdır!)
 
Yine diş yatırımların gelmesi ve var olan yerli kobilerimizin büyümesi, ayrıca teknoloji ile üreten firmalar haline gelmesi için halihazırda bulunan ve yeni oluşturulacak olan teşviklerimizin bütçesini artırılması, kobilere bunun kolay ve az bürokrasi ile kullandırılması için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Bu teşvikler içerisinde makine teçhizat ve nitelikli eleman çalıştırma teşvikleri çok cazip ve özendirici şekilde olacaktır.
 
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve üreten firmalarımız arasındaki bağ kuvvetlendirilip bu sayede üniversite-devlet-sanayici üçlüsü bir araya gelerek dünya çapında ses getirecek sentez projeleri yazılmasına olanak sağlanacaktır. 5 yıl içerisinde en az 20 patentle Karaman, endüstri ve teknoloji merkezi haline gelecektir. (Acıdır, ancak Karaman'da 2002-2013 yılında hiç patent tescili bulunmamaktadır).
 
Yine Karaman sanayicimiz ve kobilerimiz ile ben ve ekibimin bulunduğu yurtdışı ve yurtiçi  satış-pazarlama-tanıtım ve teknoloji transferi için işadamları heyeti kurulacak ve sürekli olarak sanayicimiz yurtiçi ve yurtdışı turları düzenleyecektir. Bu sayede markalarımızın bilinirliği artacak, Karaman ufku daha çok açılacaktır.
 
Üreten Türkiye, üreten Karaman için, Karaman sanayi hamlesi için, kendimi vakfetmeye hazırım,''dedi.
 
Kaynak: Haber Merkezi