İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği kongreye MHP Karaman il başkanı Av. Oktay Yılmaz, Ermenek ilçe başkanı Kamil Koçdayı, il genel meclis üyesi Ali Boztoprak, Göktepe belediye başkanı İbrahim Yazar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongrede Kasım Tunç ve Mehmet Aytekin başkanlığında iki liste yarıştı. Kazananın veya kaybedenin olmayacağı bir kongre geçirdiklerini belirten Kasım Tunç ‘’Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi’dir’’dedi.

Tunç konuşmasında ‘’ İki yıldır büyük bir şevkle yaptığımız görev boyunca ağabeylerimizin tecrübelerini genç kardeşlerimize aktardık, genç kardeşlerimizin enerjileri bize güç verirken ağabeylerimizin tecrübeleri yolumuzu aydınlattı. İnanıyorum ki genç kardeşlerimiz ilerde teşkilatlarımızı bizden daha iyi yönetecek. Biz henüz doğmadan Sarıveliler’de davamızın önderliğini yapan büyüklerimizin şuan bizim yanımızda saf tutuyor olması kutlu davamızın sonsuza kadar süreceğinin en büyük kanıtıdır. Kongremiz ilçemize ilimize ve memleketimize hayırlar getirsin. Ne Mutlu Türk’üm Diyene’’ sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından başlayan oy kullanma işlemi 17.00’da sona erdi. Oy sayma işleminin ardından tekrar başkanlığa seçilen Kasım Tunç 103 geçerli oyun 81’ini aldı. Diğer aday Mehmet Aytekin’e ise 21 oy çıktı. Tebrikleri kabul eden Kasım Tunç, kongreye katılan veya mazeretlerinden dolayı katılamayan herkese teşekkür etti.