15 Temmuz Aktekke Meydanındaki coşkulu kalabalığa hitap eden AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, “1,5 yılda bu meydan sayısız kere doldu, sayısız başarılara imza attınız, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin karşısında dimdik bu meydanda durdunuz, vatan deyince ölen Karaman, ayağının altı öpülesi Karaman, Bayrak deyince coşan Karaman hepinizden Allah razı olsun.’’ de

Konuşmasında tüm parti kademelerine İl teşkilatına, kadın kollarına, gençlik kollarına ve tüm teşkilata özveri ile çok yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şeker, “Zorlu bir çalışmanın ardından hedefimize ulaştık. Bu sonuca Karaman halkının sevinmek hakkıdır, bu sonuca Türkiye'nin sevinmek hakkıdır, tüm dünyadaki mazlum coğrafyanın bu sonuca sevinmek hakkıdır. Artık Türk halkı, 80 milyon bir, beraber ve kardeşlik içinde daha hızlı daha üretken kararlı ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecek. Hollanda'ya Almanya'ya ve tüm dünyaya karşı, terör örgütlerine karşı Türk halkı destan yazdı. Başta Karamanlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm Türkiye'ye teşekkür ederim, Rabbim hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.  
Ülkemizin geleceği için çok önemli maddeler içeren Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine Milletimizin evet diyerek büyük bir adım attığını ifade eden Şeker,  Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile; iki başlı yönetimden, ülkemizi devamlı geriye götüren koalisyonlardan, ekonomik ve siyasi krizlerden, vesayetten, darbelerden ve ayağındaki prangalarından kurtulduğunu ve çok daha güzel günlerin ülkemizi ve milletimizi beklediğini ifade ederek “Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyecek inşallah.” dedi.