Milletvekili Dr. Recep Şeker daha önce Karaman ve Sarıveliler de uygulamalı eğitimi verilen Kavak (istiridye) mantarı ile ilgili olarak istiridye mantarı üreticileri ile görüştü ve mantar dikim alanlarını gezerek çıkan ürünleri yerinde inceledi, üreticiler ile alıcıları buluşturarak, üreticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaman’da çeşitli açılışlara da katılan Şeker daha sonra Ayrancı ilçesine geçerek burada Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı ve Ayrancı AK Parti İlçe Başkanı Turgay Set ile birlikte Ayrancı’da yapımı devam eden kapalı spor salonunu gezdi burada incelemelerde bulundu. Şeker ve heyet Ayrancı’da Üçharman (Divle) köyüne geçerek meşhur Divle peynirinin yapıldığı mağarayı gezdi ve burada incelemede bulundu, Üçharman (Divle) köylüleri ile görüşerek sıkıntılarını ve problemlerini dinledi.

Şeker, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte Karaman Belediyesi tarafından Mümine Hatun Kültür Merkezinde düzenlenen Geleneksel Taş Bebek ve Folklorik Kitre Bebek Sergisi’nin açılışına katılarak sergiyi gezdi ve buradaki vatandaşlar ile görüştü. Karaman, Ermenek ve Sarıveliler’de geçtiğimiz aylarda taş bebek eğitiminin verildiğini hatırlatan Şeker, bunun ilk meyvelerinin verilmeye başladığını, kursiyerlerimizin taş bebek konusunda çok başarılı olduklarını ve ilk sergilerini açtıklarını belirterek, bundan sonra da yapacakları taş bebeklerle gelir elde etmeye başlayacaklarını ve aile bütçesine katkı sağlayacaklarını belirtti.