Dr. Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis üyesi Adem Kapar ve Parti yönetimi ile birlikte Karaman Merkez köylerini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ve heyet Karaman Merkez; Sarıkaya, Üçbaş, Çimenkuyu, Güçler, Güldere, Paşabağı, Zengen, Gülkaya ve Akpınar köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşlar ile tek tek görüşerek köylerin sıkıntılarını ve vatandaşların taleplerini dinledi ve Anayasa Değişikliği ile ilgili vatandaşları bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker yaptığı açıklamada, “Ülkemizin aydınlık geleceği için çok önemli maddeler içeren Anayasa Değişikliğine 16 Nisan’da Milletimiz güçlü bir evet diyecek, ülkemiz darbelerden ve ayaklarındaki prangalardan kurtulacak.” dedi.
Dr. Recep Şeker, yönetimin tek elde toplanmasının padişahlık ve diktatörlüğe götürür şeklindeki iddialar ile ilgili olarak; “Yönetimin tek elde toplanmasının padişahlık sistemine ve diktatörlüğe götürür şeklindeki yanlış bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu tür algılara kesinlikle itibar etmeyelim. Böyle bir şey kesinlikle doğru değildir. Padişahlar seçimle gelmez ve padişahlıkta seçim olmaz. Yeni sistemde cumhurbaşkanı  milletimizin oyları ile en fazla 10 yıllık süre için seçilecek ve seçimle göreve gelip seçimle görevinden ayrılacak. Siz hiç seçimle gelen ve geçimle giden ve halkın oyları ile seçilen bir padişah gördünüz mü? Seçimle gelen diktatör gördünüz mü? Padişahlar ve diktatörler seçimle gelip seçimle gitmez.” dedi. 
Dr. Recep Şeker yeni sistemde Meclisin çok güçleneceğini ifade ederek; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Meclisimiz çok daha güçlü olacak, milletvekillerinin çıkardığı  kanunlar çerçevesinde cumhurbaşkanı görevini yapacak ve milletin vekillerinin onayladığı bütçe ile halka hizmet edecek. Kısaca Cumhurbaşkanı seçimle gelip seçimle gidecek. Milletimizin oyları ile seçimle gelen ve seçimle gidecek olan cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin  padişahlığa ve diktatörlüğe götüreceğini iddia etmenin mantıklı hiçbir izahı  yoktur. Bu bazılarının iddia ettiği gibi de asla bir rejim değişikliği değildir bir sistem değişikliğidir. Aziz Milletimiz Kurtuluş savaşında tüm varlığı ile mücadele ederek egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkmış,  aziz vatanımızı düşmanlardan temizleyerek yönetim biçimi olarak da Cumhuriyetimizi kurmuştur.   Ülkemizin yönetim biçimi Cumhuriyettir ve öyle de kalacaktır. Cumhuriyetin  gerçek sahibi ve koruyucusu aziz milletimizdir. 15 Temmuzda hain darbe girişiminde de istiklal ve istikbaline ve milli iradesine sahip çıkarak bunu bir kez daha göstermiştir. 16 Nisan’da Milletimizin EVET oyları ile yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı yönetim biçimi padişahlık ve diktatörlüğe götürmeyip aksine TBMM’yi ve milli iradeyi güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.