8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Teşkilatı’nın davetlisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ve MYK üyeleri Karaman’a geldi.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ilk olarak CHP İl Teşkilat binasına geçerek partililerle selamlaştılar. Buradan yürüyerek Cumhuriyet Parkı’na geçen grup Atatürk anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular.

CHP Kadın Kolları Karaman İl Başkanı Meral İnal yaptığı açıklamada, “8 Mart Emekçi Kadınlar gününün herkese barış ve huzur getirmesini diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
CHP Belediye Başkan adayı Merih Ünver’de yaptığı konuşmada, “Dünyada biz kadınların hak arayışı yüzlerce yıl önce başlamıştır. Kadın hakları mücadelesi neredeyse yaşıt olduğu insan hakları mücadelesinden asla bağımsız düşünülemez. Dünyada yüz yılı aşkın bir süredir biz kadınlar ekonomik, siyasal ve sosyal haklarımız için istihdam, daha adil bir ücret ve siyasette var olabilmek için mücadele ediyoruz. Bu uzun ve zahmetli mücadelenin öznesinde kısaca eşitlik olduğunu söyleyebiliriz. Eğer biz hayatı paylaşıyor isek ki öyle o halde eşitlik istiyoruz. Kadın konusu iktidar olanın bardağın dolu tarafını, muhalefetin ise bardağın boş tarafını konuşacağı, gündelik siyasete meze yapılacak bir malzeme değildir. Aksine her mücadele atılan her adım siyaset üstüdür ve öyle de olmalıdır. Ancak ne acıdır ki toplumda birçok görevi olan kadınlarımız kendisine biçilmiş tüm rollerin üstesinden başarıyla gelmiş olmasına rağmen hala hak ettikleri değeri görememektedir. İkinci insan mualemesi görmekte, şiddet görüp katledilmektedir. Ülkemiz her yıl 8 Mart Kadınlar gününe maalesef kadına yönelik şiddetin gölgesi altında girmektedir. Kadına şiddetin her geçen yıl arttığı ülkemizde kadınlarımız artık hak mücadelesinin yanında can mücadelesine de girmek zorunda kalmaktadır. Kadın toplumun yapı taşıdır. Kadın olmazsa olmaz deriz ama toplumsal alanda biz kadınlar varla yok arasındayız. AKP iktidarı ile birlikte kadın ve kadın hakları kıskaca, kadınlarımızın tüm kazanımları askıya alınmış, hatta kadınlarımız bu kazanımlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlardır. Bugün ülkemizde kadınlar iş yaşamının ve politikanın dışındadırlar. Devlet görevlerinden uzak tutulmaktadır. Özetle görmezden gelinmektedir” diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu’da, “Demokrasilerde ölçü artık kadınların ne kadar özgür olduğuyla anlaşılıyor. Bizde daha iyi eğitimli, donanımlı güçlü hayatın içinde yeralan ekonomide, sosyal hayatta, siyasette yer alan kadınlarla ülkemizi daha ileri götüreceğiz. Karaman’da da bir kadın başkan adayımız var. Giderek kirlenen siyasetin içinde tertemiz, kararlı Karaman’ı yukarılara taşıyacak bir aday. Ben onun kadınları yüceltecek, gençleri destekleyecek projelerine inanıyorum. Sizden de el vermenizi istiyorum” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’da, “Bugün emekçi kadınlar günü. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ama benim kadınlarla ilgili söylemek istediklerim gerek siyasette, gerek iş alanında yani kısacası hayatın her alanında kadının daha da çok olmasını istiyoruz. Bir seçim arifesindeyiz. Kadınlara övgüler düzüyoruz. Ama ben siyaset alanında gereken değerin verildiğine inanmıyorum. Siyasette daha çok kadına ihtiyaç var. Kadın demek hayat demek, yaşam demek, güzellik ve barış demektir” dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’da, “Bugün Karaman’dayız. Kadının emeğinin, direncinin, direnişinin sembolü 8 Mart. Karaman’ın dünyaya yol gösteren yol açan insanlarının memleketinden dünyaya selam göndermek bizi mutlu ediyor. Bugün burada bulunan tercihini kadın-erkek eşitliğinden yana yapmış güzel adamlara daha çok teşekkür ediyoruz. Buraya sadece kadınlar günü için değil, 31 Mart’ta Karaman’a kadının elinin değmesi için geldik. İki tane kadın adayımız var. Karaman’ı kadınlar değiştirecek. Kadın gücü ve emeği Karaman’da değerini bulacak. Karaman Piri Reis’i yetiştirmiştir. Karaman Kazım Karabekir’i yetiştirmiştir, Karaman Atatürk’e mekanlık etmiştir ve Karaman sevginin ve hoşgörünün temsilcisi Mevlana’nın anasına mekan olmuştur. Hepsini sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onların değerini biliyoruz. Yolumuzu da solumuzu da açık tutarak bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Direne direne kazanacağız. Emeğimizin, bedenimizin ve kimliğimizin bizim olduğunu, şuan bizi yönetenlerin sonuçta sandıkta gitmesine yol açacak çalışmayla çalışa çalışa, birleşe birleşe mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından CHP’li hanımlar Dr. Aziz Tarhan Caddesi üzerinde kurulan Cumartesi semt pazarına geçerek burada pazarcı esnafı ve hanımlarla sohbet ettiler.