Konuyla açıklamada bulunan Ak Parti Karaman İl Yönetim Kurulu üyesi Siyaset Akademisi  Koordinatörü Ramazan Pınar;''Önümüzdeki 2013,2014 ve 2015 yılları ülkemiz ve şehrimiz adına önemli bir süreci kapsamaktadır.Sırasıyla yapılacak olan Yerel,Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler olarak durumun ciddiyetini göstermektedir.

Siyaset merkezini güçlendirerek milletimizin rahat nefes almasını saglayan Ak parti tüm bunları öğrenen ve öğreten organizasyon karakterini hem siyasi hayatla hemde kendi ruhuyla bütünleştirerek başarmış durumdadır.Ak partinin buradaki sorumlulugu kendisine oldugu kadar liderlik ettiği siyaset alanındadır. Bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonrada büyük ülkemize ve bölgemize yön verecektir.Bu bağlamda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla kurulan ‘’Siyaset Akademisi’’ yaptığı organizasyonların tümünde bu misyonunu geliştirerek devam etmektedir. Önümüzdeki kritik dönemin sorumlulugu Başbakanımızın, 'siyaset yerelde başlar' felsefesinden yola çıkılarak başlatılan bu programla, yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınlarımızın katılım düzeylerini arttırmak hedeflenmiştir.

Tüm bunlara paralel olarak ilimizde 21 kasım 2012 ve 27 ocak 2013 tarihleri arasında ‘’Lider Ülke,Türkiye Yerel Yönetimler 1’ başlığında Siyaset akademimizin 2. düzenlenecektir. Bu derslerde Yerel Yönetimler agırlıklı programlardaki dersler Bakanlarımız,Parti Yöneticilerimiz,Belediye Başkanlarımız ve öğretim üyeleri tarafından aktarılacaktır.Ayrıca kişisel gelişim derslerinede programımızda yer verilecektir. Toplamda  8 hafta sürecek dersler  toplamda 16  ders süresi olacaktır. 9 Aralık  2012 Pazar günü saat 12:00 – 16:30 arasında  başlayacak olan derslerimiz Tüm ülkemiz için oldugu gibi şehrimiz içinde büyük önem arz etmektedir;  bu organizasyona siyasi görüşü cinsiyeti fark etmeksizin tüm halkımızı  daha donanımlı bireyler olmamız adına davet ediyoruz. Kayıt işlemleri için Ak parti sekreteryası ile iletişime geçiniz. Tel: 214 46 47'' dedi.

Siyaset Akademisi eğitimlerini çok önemsiyoruz
Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli konuyla ilgi açıklamasında ise;

''13. döneminde düzenlenecek olan siyaset akademisi daha seviyeli, nitelikli ve bilinçli bir siyaset için çok önemli, Karaman’ımız ve dünya sorunları ile daha yakından ilgilenmek ve çözüm önerilerini hep birlikte aramak bağlamında Siyaset Akademisi eğitimlerini çok önemsiyoruz.

Bugüne kadar 81 ilimizden 35 bini aşan vatandaşımız siyaset Akademisi eğitimlerinden geçti. Bu durum Siyaset Akademisini başlı başına bir marka haline getirdi. Güncel ve siyasi konuların yanı sıra kişisel gelişim derslerinin de bulunduğu bu dönemin  toplumun her kesiminden insana faydalı olacağını sanıyorum. Bizler inanıyoruz ki daha önceki yıllarda olduğu gibi bu dönemde de Karamanlı hemşerilerimiz bu faaliyete yoğun ilgi göstereceklerdir,''dedi