8 Mart Dünya Kadınlar günü yaklaşırken, Karaman’da siyasi partilerin 8 Mart etkinlikleri belli oldu. 
Yerel yönetim seçimlerinde, Karaman’da kadın nüfusun yüzde 52 oranında olması, siyasi partilerin özellikle kadın seçmen üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. 8  Mart Cumartesi günü Karaman’ı hareketli bir gün bekliyor. Seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partiler düzenleyecekleri etkinliklerle kadın seçmenlerin gönlünü kazanmaya çalışacak.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğini hatırlanması için özel bir gün olarak takvimdeki yerini alırken, bu yıl 8 Mart etkinliklerinin daha kapsamlı kutlanması için siyasi partiler harekete geçti.

Siyasi Partilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Etkinlikleri
Ak Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar günü etkinlikleri Otağ Tesislerinde düzenlenecek programla kutlanacak. Programa Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan katılacak. Tüm Karamanlı kadınların davet edildiği program 8 Mart Cumartesi günü saat:13.30 ‘da başlayacak.

CHP İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan İstanbul  Milletvekili (Karamanlı) Ayşe Eser Danışoğlu ve MYK üyelerini ağırlayacak. CHP İl kadın Kolları 8 Mart günü gerçekleşecek Kadınlar Günü etkinliklerine kenetlenirken saat 10’da parti binası önünden hareket edilecek yürüyüş programına çok sayıda partilinin katılması bekleniyor. 

İsmet Paşa Caddesinden başlayacak yürüyüşte CHP Belediye Başkan adayı Merih Ünver, Ankara’dan gelecek konuklarıyla birlikte halkı selamlayacak. Kortej Saat:11.00’de Atatürk anıtına çelenk sunacak basın açıklamasında bulunacak ve karanfil dağıtacak. Daha sonra Kırmahalle ve Cumartesi pazarı güzergahında yürüyüş ve halkı selamlama şeklinde kutlama etkinlikleri devam edecek.

MHP İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri MHP İl binasın önünde saat 10.00’da başlayacak. Parti kadın kolları ve Belediye Başkan adayı Ali Pınarbaşı, meclis üyeleri ile birlikte özellikle kadın esnafları ziyaret ederek karanfil hediye edecek. Kadın esnafların sorunları not edilecek ve gün içerisinde kadın seçmenle buluşulacak.
Siyasi gündem 8 Mart’ta Kadınlar Günü etkinlikleri ile hareket kazanacak. Siyasi partilerin dışında sivil toplum kuruluşlarının da çeşitli etkinlikleri olacak.