Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarına sanayi esnafını ziyaret ederek devam etti. Recep Konuk esnafların desteği ve samimiyetinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Karaman’ı dünya ekonomisine katkı sağlayan bir konuma getirmek için çalışacağız. Karaman’da ekonomiyi daha da büyütüp çeşitlendireceğiz” dedi. Recep Şeker ise esnafın daha da kalkınması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Konuk ve Şeker esnaf ziyaretlerinin ardından partililerle birlikte Sudurağı beldesine geçerek vatandaşlarla buluştu. 
Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Konuk ve Şeker sanayi esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Recep Konuk esnafların desteği ve samimiyetinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek esnafın istikrardan yana olduğunu belirtti. Konuk yaptığı açıklamada, “Karaman özellikle gıda sanayisinde önemli mesafeler alan bir şehrimiz. Bu birikimi dünya ile buluşturma ve markalaşma anlamında önemli mesafeler alacağız. Lojistik bir kimliğe sahip olan Karaman Anadolu’nun limanlara en yakın bölgelerinden biri. Karaman’ın potansiyelini harekete geçirip mevcut işletmelerimizi dünya ile yarışır hale getirmek mümkündür. Limanlara bağlanmış Karaman’ı küresel ticaret açısından Marmara, İzmir, Mersin yapmak mümkündür. Limanlara Bağlanmış bir Karaman ile Karaman’a ve Karamanlıya dünyadaki büyük pastadan daha çok pay almak mümkündür. İşte bu noktada bilimi ve teknolojiyi de işin içine katarak Karaman’ı dünya ekonomisine katkı sağlayan bir konuma getirmek için çalışacağız. Karaman’da ekonomiyi daha da büyütüp çeşitlendireceğiz” dedi. 
Seçim sürecinde işportacı mantığında siyaset yapmanın vatandaşta karşılığının olmadığını ifade eden Recep Konuk, “Geçici ikna yöntemleriyle işportacı mantığında siyaset yapmak artık halkımızda karşılık bulmuyor. İnsanlar sizin neler yaptığınıza ve neleri yapabileceğinize bakıyor. Bizlerin bugüne kadar neler yaptığı ortadadır. Siz bir şeyler yaparak bu noktalara gelmişseniz halkımız bunun karşılığını size veriyor zaten. Bugün Karaman halkı bizim bugüne kadar yaptıklarımızı referans alarak bizden beklentilerini de ortaya koyarak gittiğimiz her bölgede partimize ve bizlere teveccüh gösteriyor. Bugün ki esnaf ziyaretlerimizde de esnafımızın desteği ve samimiyeti için kendilerine teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmeyeceğiz. Köylü, çiftçi, ensaf, memur, işçi toplumun her kesimini kucaklayarak Yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” dedi. 
Esnaf ziyaretlerinde konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker de "Karaman hepimizin ortak paydası. Bu şehir bizim için bir sevdadır. 2023 vizyonu çerçevesinde Karaman’ı daha ileriye taşımak adına var gücümüzle çalışacağız. Esnafımızın kalkınması için ekonomik destekleme paketlerini artıracağız. Siz el emeği göz nuruyla çalışan, helal kazanç için gecesini gündüzünüze katan fedakar esnaflarımızsınız. Bizde sizin için Mecliste yorulmadan gece gündüz çalışacağız İnşallah. Bu anlamda Karaman'ı modern bir geleceğe taşıyacağız. Modern Karaman'a Modern birde sanayi sitesi kurarak geleceğimize emin adımlarla yürüyeceğiz. Bu şehir artık her anlamda ayağa kalktı. Şimdi 7 Haziran da toptan koşma zamanıdır. Yeni Türkiye'nin Yeni Karaman'ını siz sanayi esnaflarımızla birlikte inşa edeceğiz'' dedi. 
SUDURAĞI’NDA KONUK VE ŞEKER’E SEVGİ SELİ
Adaylar daha sonra partililerle birlikte Sudurağı beldesine geçerek burada vatandaşlarla buluştu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği belde meydanında vatandaşlara hitap eden adaylar talepleri de dinledi.
Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Karaman’ın 13 yılda toplam 7,3 milyar TL yatırım aldığını kaydederek, “Ülkemiz son 10 yılda toplam üretim hasılasını 3 kat arttırdı. Tarım sektörümüz için de 2023 vizyonu çerçevesinde hedefler belirlendi. Mesela 60 milyar dolarlık tarımsal üretimimizi 150.000 milyar doların üzerine çıkarmayı, dünyanın en büyük tarım ekonomileri arasında ilk beşte yer almayı hedefliyoruz. Bunu başarabilir miyiz? Elbette başaracağız. 2023 vizyonu için belirlenen hedefleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Recep Konuk niçin burada diye merak edenler için söylüyorum. Recep Konuk Karaman’ın Karadağ gibi heybetli olmasına katkı vermek için burada. Recep Konuk Karaman’ın takım oyunu oynamasına el vermek için burada. Duam ve temennim odur ki bugüne kadar mahcup olmadım, mahcup etmedim. İnşallah yarın da mahcup olmam mahcup etmem” dedi.