Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı açıklamada ;

''Çok değerli Hemşerilerim, öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum

AK Parti’nin ilgili kurullarında yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlar Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi ve hükümeti olduğu için sadece bir partiyi ilgilendirmiyor. Türk siyasetinin ve ülke yönetiminin de geleceğini ilgilendiriyor. Hatta AK Parti’de yaşanan gelişmeler tüm bölge ülkeleri ve dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Çok Kıymetli Hemşerilerim,

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu ile ilgili açıklaması; Bu konuda kuyumcu titizliğiyle çok hassas bir çalışma yürüttük. Değerli kardeşlerim partimizi kurduğumuzda 14 ağustos 2001’de bir açıklamamız vardı. AK Parti bütün işlerini istişareyle yapar. İstişareler neticesinde kararını alır ve onu uygulamaya koyar ve biz bugüne kadar bundan hiçbir zaman kaçınmadık, hiçbir zaman taviz vermedik. AK Parti grubunda MYK’da genişletilmiş il başkanları toplantımızda milletvekillerimizle istişarelerimizde, arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini aldık. Belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimiz düşüncelerini ortaya koydular. En son partimizin MYK’da da meseleyi ayrıntılarıyla ele aldık ve bir sonuca vardık. 27 Ağustos’ta AK Parti’nin olağanüstü genel kuruluna, genel başkan adayı olarak girecek arkadaşımız Dışişleri Bakanımız Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümetinin başbakan adayı da belki biraz acele ediyorum ama aynı şekilde Ahmet Davutoğlu’dur

Çok Değerli Hemşerilerim,

Konya Milletvekili, Dışişleri Bakanımız Hemşerimiz Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan ve Başbakanımız olmasından Karaman ve Konya olarak çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dışişleri Bakanımız Hemşerimiz Ahmet Davutoğlu her fırsatta Konya ve Karamanın bir olduğunu belirtir ve bir tutardı. Torosların Zirvesinden Başbakanlığa geçecek olan, Torosların oğlu Davutoğlu'nun Karamanımıza, Konya ve Ülkemize Hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yolumuz açık olsun diyor inşallah bölgemize ve Ülkemize hayırlı hizmetler yapması için rabbime dua ediyorum.''dedi.