"Ömrünü milletine hizmet ve Türk Dünyası’nın birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket’in efsanevi lideri Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i vefatının 18. ölüm yıldönümünde özlemle, saygıyla anıyoruz" diyen Mahmut Ünüvar sözlerine şöyle devam etti; ''Bir dava adamının yıllar sonra bile gönüllerde yaşıyor olması yalnızca verdiği mücadelenin büyüklüğü ve şahsiyetinin yüksekliğinden değil, takdir edersiniz ki, aynı zamanda ileriyi görüş ve haklı çıkma arasındaki bağdan da kaynaklanacaktır.
Nitekim, O’nun Türkiye’nin temel meseleleri hakkındaki öngörülerinin haklı çıkmış olması, Halen toplumca yaşadıklarımızın da onu doğrulamaya devam etmesi, Dünyanın ve insanlığın geleceğine dair düşüncelerinin birer birer gerçekleşmesi, merhum Türkeş Bey’in vizyon derinliğini bugün bile herkese göstermektedir.
Henüz milli kimlik ve milli birlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışılmadığı yıllarda bile; O, bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda daha o yıllarda ülkemizi uyarmıştır.
Bağbuğumuz, tek başına bile kalınsa inancından vazgeçmeyen yüce bir gönlün, etrafına zamanla nasıl toplanılabileceğinin; bir kişiyle başlanan bir yürüyüşün bugün nasıl milyonlara ulaşabileceğini de dosta ve düşmana öğretmiştir.
O’nun yılmayan ve yıkılmayan karakteri, her şeyin bittiğinin sanıldığı dönemlerde bile, bu davanın yeniden yükselmesinin inanç ve kararlılık kaynağı olmuş, ondan yayılan güç ve kudret, eseri olan ülkücü nesillerin de kılavuzu haline gelmiştir.
 Verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 18. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânı Cennet, Ruhu şad olsun'' dedi.