Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; kentleşme ve şehir vizyonu ile ilgili görüşlerini; Basına yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Mevcut mantalitede “kentleşme” modernitenin de etkisiyle bir “Tüketim toplumu” ortaya çıkarmaktadır. Estetik duygusundan yoksun ve altyapısız çarpık kentleşme insanımızı buhrana sürüklüyor. Neo-liberal politikalarla birlikte değerlerimizin kaybedildiğini ve manevi kalelerimizin çöktüğünü görüyoruz. Komşuluk ilişkileri, akraba ilişkileri, büyüğe saygı, aile birlikteliği, misafirperverlik, vatanseverlik, dürüstlük gibi değerler kaybolmak üzeredir.

Biz üreten, dayanışan, paylaşan, İnsan merkezli mahalle kültürünü esas alan politikaları benimsiyoruz. Sadece alt geçit, üst geçit, otoparkla bu işler eksik kalır. İnsanı düzeltirsek her şey düzelecektir. Biz şehri imar edecek insanımıza irfan aşılayacak politikalar güdeceğiz.

Elbette büyük olmak günümüzde genel geçer avantaj. Bir İşletmenin, kurumun büyüklüğü maliyetleri düşüren, ayakta kalmasını sağlayan bir rekabet avantajı sunuyor ona. Ama ne var ki söz konusu yaşam alanı olunca büyük olmak dezavantaj olabiliyor. Bunun optimum büyüklükte olması daha tercih edilebilir bir durum aslında. Çünkü insanlar metropollerde yalnız ve trafik sorunu yüzünden bunalmış durumda, biz bunu arzulamıyoruz. Genellikle insanımız büyük olmakla gelişmiş olmayı karıştırıyor. Bizim amacımız kadim medeniyet değerlerimize ve dünyadaki genel geçer şehircilik başarı göstergelerine göre yaşanabilir ve yaşam standardı yüksek müreffeh bir şehir oluşturabilmek.

Ama tüm bunlara rağmen biz de Karaman için bir büyükşehir vizyonu benimsiyor ve bu büyük resme göre şehrin 3 sacayağını oluşturacak yükünü kenara dağıtacak metropol ilçeleri

tasarlıyoruz. Gelecekte 3 metropol ilçemiz olmalı. Bunlar muhtemeldir ki tarihi perspektife uygun olarak Mehmetbey, Larende, Yunuskent ilçeleri olacak.

Bizim kentleşme anlayışımızda toplumun her kesimi üreten olacak ve her birey madden ve manen kendini gerçekleştirme fırsatı bularak mutlu olacak. Yeni bir medeniyetin inşası yolunda numune bir şehir imar ve iskan etmeyi arzuluyoruz. Karaman 25 yıldır vilayet ancak çok az mesafe alabildi. Bizimle beraber il olan şehirler temel sorunlarını hallettiler. Biz kadim şehir Karaman’ımızı, bizim için oldukça aydınlık bir çağ olan ortaçağdaki eski şanına kavuşturmak istiyoruz. Karaman ortaçağda elle gösterilir birkaç metropolden birisiydi ve beylik döneminde ilim, irfan, mimari adına emsalsiz eserler bu şehre kazandırıldı. SAN-TAR, SAN-TAR vizyonumuzla şehrimizi kendi kendine 70, bir müstakil müreffeh insanları mutlu

Tarihi doku ile iç içe bir şehir, ideal bir şehirdir. Unutmayalım ki medenileşmek demek şehirleşmek ve cemiyetleşmek demektir. Bir Medeniyetin inşası Medine (şehir) lerden başlar.