Saadet Partisi Hüseyin Çoban’ın açıklaması:
“İnsanlar yaşantıları boyunca hep seçim yapmakla başbaşadır.Bu yaptığımız seçimler elde edeceğimiz sonuçların başlangıcını oluşturur. Seçim ve tercihlerimiz tamamen inandığımız değerlere ve dünya görüşümüzle bağlantılıdır.
Allah'ın bizlere bahşettiği iki emanet vardır. Bunlar akıl ve iman nimetleridir.Bunlara ilaveten doğruyu yanlıştan ayırmak için düşünce, faydalıyı zararlıdan ayırmak için irade, iyiyi kötüden ayırmak için his, adaleti zulümden ayırmak için ünsiyet yeteneklerini bahşetmiştir. Bizi diğer canlılardan ayıran özelliklerimiz bu emanet ve yeteneklerdir.Bu özelliklerimizi yanlıştan, zararlıdan, kötüden, zulümden yana kullandığımız sürece, başımızdan felaketler eksik olmayacaktır.Ama doğrudan,faydalıdan,iyiden, adaletten yana kullanırsak, o zamanda başımızdan huzur ve saadet eksik olmayacaktır.
Yine 1 Kasımda ülkemizde genel seçimler yapılacak. Bu seçimde yine bir kez daha tercih haklarımızı kullanacağız.Bu tercihlerimizle ülkemizi yönetenleri seçeceğiz.Bu seçimi yaparken hükümetlerin geçmişte yaptıkları çalışmaları baz alacağız.Son dönemlerde ki Ak parti iktidarının icraatlarına kısaca göz atarsak, geldiğimiz noktayı iyi bilmiş oluruz.
Terör olayları halkımıza hergün yeni acılar yaşatıyor. Devlet borçlu, insanlar borçlu sıkıntı içinde kıvranıyorlar. Ekonomik göstergeler negatif yönde seyir halinde. Komşu ülkelerle ilişkilerimiz ve gelişmeler, ülkemizi felaketin eşiğine getirmiştir Küresel güç odakları ile yapılan işbirliği, onlarla kurulan ittifaklar ve anlaşmalar, bu felaketlerin zemini olmuştur.
1 Kasımda yapılacak seçimler çok önem kazanmıştır. AK parti ve diğer partilere yapılacak tercihler, bu felaket tabloyu değiştirmeyecektir. Çünkü onlarda işbirlikçi zihniyeti taşıyan partilerdir. Pek farkı yoktur. 
.Peki o zaman tercihimizi nereye yapalım sorusuna cevap verelim.
Önce ahlak ve maneviyatı ön planda tutan, milli görüş ve anlayışından hiç taviz vermeyen, siyonist ve küresel güçlerle işbirliğini reddeden, geçmişte bilindiği gibi,yerli ve milli anlayış içinde halkımıza ekonomik rahatlık yaşatan siyasi anlayışı tekrar işbaşına getirmek, hepimiz için tek tercih olmalıdır. O adreste halkımızın hiç yabancı olmadığı Saadet Partisi'dir.”