Program, Giresun’da başladı. Örgüt ziyaretleri yaparak bölgesel sorunlar değerlendirildi.

Programa, Karadeniz Bölge Sorumlusu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Burak Esen öncülüğünde, Amasya, Karaman, Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun İl Gençlik Kolları Başkanları katıldı.

Giresun’dan sonra bölgedeki diğer illerde devam eden çalışmalar, 19 Temmuz günü Rize İdari mahkemesinde Cerattepe davasına katılımın ardından, Hopa’lı gençlerin, 19 Eylül’de Artvin adliyesinde görülecek olan mahkemesine katılım sağlandı.

Bölgede yapılan programın ardından Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Baştuğ, yapmış olduğu açıklamada;

“Ülkemiz zor dönemlerden geçmektedir. Bu zor süreçte hukuksuzluklar, haksız tutuklamalar, doğa katliamları vb. durumlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların artık son bulması gerekmektedir. Çözüm aşamasında, değerlerimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. İnsanların fikir ve düşünceleri ötekileştirilmeden, bu topraklarda yaşama hakkını göz önüne alarak, her kesimin bir arada yaşayabilmesi gerektiğini önemsemeliyiz. Adaletsizliğin ve hukuksuzluğun önüne geçebilmek için, kendi deyimleriyle "At İzini, İt İzine Karıştıranlar" hassas günlerden geçtiğimizin farkına varıp doğru tespitlerde bulunarak haklıyı ve haksızı ayırt edebilmelidirler. Adil bir düzen kurabilmek, şüpheci yaklaşımdan uzak, özgür ve eşit yaşam şartlarının sağlanması için bizler sonuna kadar mücadele edeceğiz.

​Bölgelerin birbirinden farklı sorunları var. Bunları daha iyi anlayabilmek için bu tür ziyaretler yapılmalıdır. Bölgelerin birbirini anlama açısından büyük önem katmaktadır. Bu sebepten dolayı da Karadeniz’de gerçekleşen programa katıldım.
Programa davet eden Bölge Sorumlumuz ve Bölgedeki İl Başkanlarımıza teşekkür ederim. Birbirimizi daha yakından tanıma ve sorunlarımızı paylaşıp çözüm üretme fırsatı bulmamızı sağladık.” dedi.