Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ın Açıklaması: 
“Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın Anayasa Profesörlüğü ana ihtisas alanıdır. Efsane 54. Hükümet kurulmadan önce Refah Partili hükümeti engellemek için DYP ile ANAP koalisyonu kurulmuştu. Kısaca hatırlatırsak insanlar ekonomik alanda AKP dönemi gibi olmayan o zamanki sömürü sisteminden bunalmışlardı. En azından o devirde şimdikine göre bunalımın adını koyabiliyorlardı. ANAP ve DYP’nin hiçbir farkı olmadığı, çözüm üretemeyeceği görülebiliyordu.
Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ANAP-DYP koalisyonunun Anayasaya aykırı yönünü yakalamış, Anayasa Mahkemesine başvurarak o hükümeti düşürmüştür. Bundan dolayı Merhum Erbakan Hocamız, Kamalak Hoca’dan övgüyle bahsetmiştir.
Sonrasında, Refah Partisi- DYP koalisyonu kuruldu. Yani herkesin dilindeki 54. Hükümet kurularak efsane hizmetler yapılmıştır. 
Milletimiz Milli Görüşün tek temsilci Saadet Partisi ile yine efsane hizmetler yapılabileceğini bilmesine rağmen barajı aşamayacağı düşüncesiyle oy vermemektedirler. Yüzde 10 barajı fiilen kalkmıştır. Genel Başkanımız Prof. Mustafa Kamalak bey, “Siz oy verin, gerisini bana bırakın” diyor.
Şöyle ki, Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yolu açılmıştır. İlgili seçim bölgesinde milletvekili seçilmek için yeterli oyu alan adaylara partisi barajı aşamasa bile Anayasa Mahkemesi mazbatasını verecektir. 
Anayasa mahkemesine bireysel müracaat hakkı hangi konularda olabileceği şu şekilde karara bağlanmış. Anayasa’nın 3. Bölümü, madde 148’e atıf yapılarak, 2010 yılında: 5982/18. Maddesinde ‘Herkes Anayasa’da güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında ki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilir’. 
Bu da; bireysel başvuru hakkıyla, partisi barajı geçmese bile, yeterli oyu alan milletvekili adaylarının Milletvekili olabileceği anlamına geliyor. Yani Yüzde 10 Barajı filen kalkmıştır”.