Ziyaret esnasında çalışanların sorunlarına değinen Bayrakçı, Karaman Belediyesinde çalışanların sorunu, taşeron işçiliği konusunu dile getirdi. SP Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin’e Taşeron İşçilik hakkında Hizmet-İş Sendikasının görüşlerini ve önerilerini anlatan Bayrakçı; “Belediye Başkanlığını kazandığınız takdirde; sizin döneminizde çalışanlarımızın sıkıntılarını kalkmış olarak görmek isteriz” dedi.
SP Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; “Eskiden, sendikaları kutuplaşmanın çatışmanın merkezi olarak görürdük. Meselelerin özüne ilişkin çalışmalar görmek sendikanız adına güzel gelişme” dedi.

Şahin; “Biz, bahsedilen faiz lobisinin ve bir takım rant çevrelerinin hizmetkarı değiliz. Milli Görüş hükümeti ve belediyeciliğiyle halkın fakir-fukaranın hizmetkarıyız. Geçmişteki Milli Görüş Belediyeciliğiyle bunların örneğini gördük. Karaman Milli Görüş Belediyeciliğiyle tanışmadı. Onun içinde hizmete talib olduk. Zaten Programımızda Taşeronlaşmayı çözmek var”  ifadesinde bulunan Şahin; “Taşeron İşçiliği sorununu çözmek, zihniyet meselesidir.” dedi.

Taşeron işçilik sorunu ancak ve ancak Milli Görüş zihniyetiyle çözüleceğini ifade eden Şahin, “Diğerleri; çalışanların sıkıntılarını artırmaktan ve Taşeron işçiler üzerinden para kazanmaktan başka düşünceleri olamaz ” dedi.