Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda moderatörlüğünü oyuncu ve tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Ürün’ün yaptığı programda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Şerife Boz, İsmet Doğan ve M.Fatih Zengin Karaman'da düzenlenen programda o karanlık gecede yaşadıklarını anlattı.
Karaman halkının 15 Temmuz kahramanlarını bağrına bastığı programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımı sporcuları da ellerinde ay yıldızlı Türk bayraklarıyla kahramanlarının o karanlık gecede yaşadıklarını dinledi.
Duygusal anların yaşandığı programda Dursun Ali Erzincanlı'nın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı 30 kuş şiirinin ardından göz yaşlarını tutamayan bedensel engelli sporcular, böyle bir programı düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ettiklerini belittiler. Programda kahramanlarla birlikte duygu dolu anlar yaşadıklarını belirten bedensel engelli sporcular, şunları kaydetti:
“Şehitlerimizin dualarla yâd edildiği gecede kahramanlarımız, duygu dolu o anlarda yaşadıklarını bizlerle paylaştı. 15 Temmuzun o karanlık gecesinde kahramanlarımızın yaşadıkları bizleri çok etkiledi ve yaşanan olayları birinci ağızdan dinlemenin farkını yaşadık. 15 Temmuz'da beraberliğimizi bozmaya yeltenen hainlere karşı milli iradeyi korkusuzca savunan kahramanlarımızı ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Bu millet kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerini asla unutmayacak, unutturmayacak” diye konuştular.