Organ mafyası, fuhuş çeteleri, hatta misyonerler tarafından kaçırılan yetim bilgilerinin yer aldığı raporda ürkütücü rakamlar dikkat çekiyor.İslam İşbirliği Teşkilatında sunulan önerisi kabul edilerek tüm dünyada bu yıl ilki gerçekleştirilen 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Dünyada Yetim Gerçeği” adıyla hazırladığı 2014 Dünya Yetim Çocuklar Raporu, düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Basın toplantısında yapılan açıklamada: “Her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalmakta. Her iki saniyede bir çocuk anne veya babasını kaybetmektedir. UNİCEF’e göre 200 milyon civarında çocuk şu anda yetimdir. Kayıtlara geçmeyenlerle birlikte bunun 300 milyon olduğunu düşünülüyor. 2013′te savaş, çatışmalar ve güvenlik için 9,8 trilyon dolar harcanmış. Bu, dünyadaki bütün kaynakların yüzde 11′i. Dünyada ilk defa İslam ülkeleri Mescid-i Aksa konusunda birleşti, bir de yetimler konusunda birlik sağlandı. Bütün ülkelerin ortak kararıyla yetimler konusunda çalışma kararı alındı. Kaçırılan çocukların 1 milyon 100 bini fuhuş mafyalarının elinde. Her gün 10 bine yakın çocuk savaş, afet ve hastalıktan dolayı yetim kalıyor ve bu sayı senede 3,5 milyona ulaşıyor. Çocukların 2 milyondan fazlası da Afrika’da yetim kalıyor.

Dünyada 1987 ve 2007 arasında 1 milyon çocuğun organları çalınmış. Batı ülkeleri için yoksul ülkeler, çalınarak temel organ sağlayıcı konuma gelmiş. Dünyada her gün 40 bine yakın çocuk gereken devlet bakımında yaş sınırını geçtiği için 18 yaşına gelince sokaklara bırakılıyor. Bunlara çözüm üretilebilir mi? Üretilir. Bütün yetimlere bakılabilir. Bizim hedefimiz 400 milyon yetim çocuğun bakımını yapacak şekilde bütün kaynakları düzenli olarak bu ülkelerin kullanmasını sağlamak.” ifadelerine yer verildi.

"Dünya'da Yetim Gerçeği" raporuna ulaşmak için tıklayınız