KARAMAN MİLLETVEKİLİ VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MÜNASEBETİYLE YAYINLADIĞI MESAJ :

Her tarafı işgal edilmiş bir ülkenin, bir yandan özgürlük mücadelesi verirken diğer yandan da bu mücadelesini, milli egemenliğin sembolü olan TBMM’ni açarak taçlandırması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir mesajı olarak karşımıza çıkmaktadır.

TBMM’in açılması, kurtuluş mücadelemizin millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması aşamasında atılan çok önemli bir adımdır. Mustafa Kemal Ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşıyla, küllerinden yeniden doğan bir milletin bu haklı ve cesur mücadelesinin tüm dünyaya ilan edilmesidir.

Kurtuluş savaşı ile sadece ülke toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda Milli birlik ve beraberliği ile yekvücut olmuş bir milletin yeni ve çağdaş bir devlet kurmasını da sağlamıştır.

Zorlu savaş şartları altında Milletin temsilcilerinin katılımı ile toplanan Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlar ile ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehlikelerin ortadan kaldırılması, bölünmez bütünlüğümüzün korunması ve bağımsızlığımızın kazanılması amacıyla yürütülen çabaları yönlendirmiştir. Bu nedenle TBMM Gazi unvanına da sahip bir meclistir.
TBMM, yokluklardan ve baskılardan etkilenmeden gece gündüz çalışmış ve zor günlerin aşılmasında varlığı ile milletimize güç ve moral vermiştir.

Bugün çağdaş ve güçlü bir devlete sahip olmanın yanında demokratik kazanımlarımızın da simgesi haline gelen TBMM’nin açılışını çocuklarına bayram olarak armağan eden bir neslin çocuklarının da, gelecek nesillere daha müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak adına çok çalışması gerekmektedir.

Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız yani çocuklarımız,  aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Bunun için onlara kaliteli yaşam olanaklarının ve çağın gerektirdiği eğitim imkânlarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasında olmalıdır. 

En değerli varlıklarına, yine çok değerli başka bir varlığı olan Ulusal Egemenliğimizin simgesi TBMM’nin açılışını bir bayram olarak armağan eden başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyor, Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.''dedi.

BAŞKAN UĞURLU’NUN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Uğurlu mesajında, “23 Nisan, Türk milletinin yok olmadığını, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bugün 92 yaşına girmiştir. 
Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz; özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.
Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, birlik ve beraberlik içerisinde ebediyen var olacak olan Türk Milleti’nin geleceği olan çocuklarımıza aydınlık yarınlar diler selam ve saygılar sunarım.” dedi.

AK Parti İl Başkanı  Kerim Dereli'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı;
 
 “İstiklal harbine ve sonrasındaki zaferlere imza atan, tarih yazan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen, toprakları işgale uğramış, esarete mahkum edilmek istenen yüce Türk Milleti’nin uyanışını, esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına müdahale ettiği günü simgelemektedir. Türk milletinin ruhunda olan bağımsız yaşama iradesi ve vatan sevgisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğmasını sağlamıştır. Büyük Önder Atatürk’ün “en büyük eserim” diye övdüğü Meclisimizin açıldığı bu anlamlı gün, milletimizin kendi kaderine hakim olmak için başlattığı büyük ve onurlu mücadelenin en önemli adımıdır. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, sorun çözme yeteneği yüksek insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Bugünkü nesillerin başarıyla götürdüğü kalkınma ve modernleşme davasını, önümüzdeki dönemde, kendilerine sonsuz bir güven duyduğumuz yeni nesiller devam ettireceklerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin başarılarını uluslararası alanda da duyurarak ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaklarına inancımız tamdır. Bu özel günün, çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu kutladığımız bir bayramı geleceğin büyükleri çocuklara armağan ederek ileri görüşlülüğünü ve devlet adamlığı dehasını tüm dünyaya göstermiştir.
     Bu vesile ile İstiklâl Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Yüce Milletimizin, evlatlarımızın ve bütün dünya ço-cuklarının barış ve huzur içinde yaşaması dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” 
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Türk çocuklarının bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Ülkemizin geleceği, devletimizin bütünlüğünün tek sahibi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Gelecek genç nesillerimizindir” 

 Ak Parti Merkez İlçe Başkanı   Celalettin Güngörer'in  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı; 

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 92. yılını kutluyoruz

   ''Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak armağan etmesi de, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir.

   Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımızdır.
 
   Bu duygu ve düşüncelerle, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ediyorum.''


İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ‘un 23 Nisan Mesajı;

        ''Sevgili Öğrencilerim, Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Karaman’lılar;

     Millet olarak büyük bir coşkuyla kutladığımız. T.C.nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarıyla birlikte tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, Milli Egemenlik ilkesini temel alan, yeni Türk Devletinin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
       Sevgili öğrenciler, 21. Yüzyılda ülkemizi sizler temsil edeceksiniz. Aklın, bilim ve teknolojinin gösterdiği yolda ülkemizi ve milletimizi severek, karakterli, bilgili, bilinçli, ahlaklı ve çalışkan, her zaman üretken bireyler olarak dünyayı ve gerçekleri tanıyarak ilerlemelisiniz.
         Değerli Öğretmenler, sizler de bu kutsal yolculukta, çocuklarımıza rehber olacaksınız. Güvenceli yarınlara sahip olabilmek için, insanlığın ortak değerlerine saygılı, milletini ve bayrağını seven ve yücelten, milli, manevi ve ahlaki değerleri benimsemiş, bilimsel düşünceye sahip, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularıyla yoğrulmuş çocuklar yetiştirmek, öğretmeniyle, velisiyle hepimizin başta gelen görevimiz olmalıdır.        

     Değerli Karamanlılar İl olarak eğitimde ülke genelinde ilk sıralarda yer almaktayız. Çocuklarımızın başarılarından gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın gayret ve çabaları, öğretmen ve  anne-babaların fedakâr çalışmaları bu başarıda en büyük etken olmuştur. Eğitime inanmış gönül vermiş Karman halkı,   üzerine düşen görevi yapma gayreti içindedir. Bizler de  Sayın Valimizin önderliğinde, Bakanlığımızca belirlenen istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda halkımızın tamamına yönelik eğitim çalışmalarını yerine getirmekteyiz. İlimizde ilk olarak gerçekleştirilen E-Etüt sayesinde tüm öğrencilerimize ve ülkemizdeki Yatılı Bölge Okullarında bulunan yaklaşık 40 bin öğrenciye internet ortamında canlı olarak öğretmenlerimizce ders verilmektedir. Tüm okullarımız, sevgi ve saygının kaynağı, eğitimde başarı ve kalitenin odağıdırlar Bunu gerçekleştirmek için Değerler Eğitimi Projemizi başlattık. Protokolleri imzalanan “Okullar Hayat Olsun” Projesi ile eğitim imkânları öğrencilerimizin yanı sıra halkımızın emrine sunulacaktır. Eğitim kurumlarımızda; yaygın eğitim kapsamında çeşitli kurslara, resim, müzik, tiyatro gibi güzel sanatlara ve spor etkinliklerine daha fazla önem verilerek, sanayi ve eğitim kenti Karaman’ımızı bu hususlarda da hak ettiği yerini alması için çalışmalarımız devam etmektedir.
             
      23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yıl dönümü kutlar, gelecek günlerin vatanımız, milletimiz ve en önemlisi çocuklarımız için hayırlar getirmesi dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım,''dedi.