KARDOF Basın Sözcüsü İlker Özbay etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; 
Pazar günü (9 Mart 2014) 3.sünü gerçekleştireceğimiz Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde 7'den 70'e tüm Karamanlı hemşerilerimizi bekliyoruz.  TEMA, Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karaman Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Ve Karaman Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek olan etkinliğimizin programı şöyle olacak;
Saat 09:00 da Karaman Belediyesinin sağlamış olduğu araçlar ile Aktekke Kent Meydanından hareket edilecektir. 
Saat 10:00 da KARDOF rehberleri eşliğinde hafif bir ısınma hareketi ve sabah sporu yapılacaktır
Saat 10:15 ısınma hareketlerinin ardından grup rehberleri eşliğinde yürüyüş belirtilen rota takip edilerek başlayacaktır. Takip edilen güzergah boyunca TEMA dan sağlanacak meşe palamutları uygun alanlara dikilecektir.
Saat: 11:30 Yürüyüş sonunda günün anısına düzenlenen flamaların dağıtılacak ve Karaman Belediyesi tarafından sağlanan kumanyalar afiyetle tüketilecektir.

Takip edilen güzergah boyunca TEMA dan sağlanacak meşe palamutları uygun alanlara dikilecektir.

ROTA BİLGİSİ : Gökçe Çamlığı içerisinde bulunan dağ evinin yakınından başlayarak kuzey yönünü takip eden orman içi yürüyüş parkuru kullanılarak, orman yangın gözetleme kulesi mevkiinden dönülerek toplanma alanına kadar orman içi yol takip edilecektir. Toplam üç (3) kilometre doğa yürüyüşü yapılacaktır.

UZUN YÜRÜYÜŞ PLANI:  Faaliyet bitimini takiben, Gökçe Çamlığından başlanıp Dere Köy piknik ve mesire alanında sona erecek olan toplam 7 kilometre uzunluğundaki rotadır. Sağlık durumu uygun olan 7 den 77 ye herkes katılabilir.

İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ MALZEMELER: Mevsim itibariyle hava şartlarını göz önünde bulundurarak, yürüyüş esnasında rahat hareket edebileceğiniz kıyafetleri tercih ediniz. Bileklerinizi saracak yürüyüş botu veya spor ayakkabınızı alınız. Küçük bir sırt çantası ve içerisinde ihtiyaç duyacağınız yedek kıyafet, su ve kullandığınız ilacınızı yanınızda bulundurmanız, Yağmurluk ve mevsime uygun rüzgarlık türü kıyafetlerinizi yanınıza almanızda fayda vardır.  
Aktiviteye katılım ücretsizdir,''dedi.