5 asırlık tarihi geçmişi bulunan Karaman merkez Ahi Osman Mahallesinde kent tarihi mekanlarına ışık tutan Yeni Minare Camisindeki restorasyon çalışmalarının yavaş gitmesi çevre esnafı başta olmak üzere halktan da tepki topluyor.
Edinilen bilgilere göre, 1522 yılında Cambazzade Kadı Abdurrahman Efendi tarafından kesme taştan yapılmış, merkezi büyük kubbeli, içten Selçuk üçgenleriyle sağlanmış, kitabesi bulunmamakla birlikte, mihrabı ve minberi oymalarla süslü olan camideki 2013 yılı Restorasyon tadilat çalışmalarının çok ağır gitmesi cami cemaatini mutsuz ediyor.
Kentin ibadethanelerinden en önemli yapılarından biri olan Yeni Minare Camisinde restorasyon kapsamında avlusunda kazılar ve sonrası çevre düzenlemesinde yürütülen  çalışmalarda halk, restorasyon projesinin biran önce tamamlanması talep etti.
Levha’daki İş Bitim Tarihi Tepkiye Yol Açıyor
Öte yandan camide yapılan çalışmalar nedeniyle yüklenici firma ile 2011 yılında yapılan sözleşmelerin ardından restorasyon iş bitim tarihinin 26 Kasım 2012 tarihi olarak açıklanması ve bu zamanın da gecikmesi vatandaşın tepki koymasına neden oldu.