Karaman Belediyesi Çağrı Merkezi, her geçen gün yenilenen hizmetiyle vatandaşı memnun ediyor. Halkımızın işlemlerini belediyeye gitmeksizin bir telefonla gerçekleştirdiği 444 25 70 çağrı hattı, vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerine çözüm üretiyor.
7 Gün 24 Saat Kesintisiz Hizmet
 Belediye hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabilmesi için kurulan Çağrı Merkezi; borç sorgulama ve ödemeden cenaze hizmetlerine kadar her türlü konuda 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bu güne kadar birçok istek ve talebe cevap veren Çağrı Merkezi, hizmete girdiği beş aylık dönemde 13 bin 494 çağrı aldı. Gelen istek ve şikâyetler ilgili müdürlüklere bildirildikten sonra vatandaşlara telefon, e-posta ve mesaj yoluyla aynı gün içerisinde geri dönülüyor. Çağrı merkezi ayrıca belediyeye gelen isteklerin sınıflandırılması ve raporlanmasını sağlıyor.

Kâmil Uğurlu: “Amacımız Vatandaşımıza En İyi Hizmeti Götürebilmek”
Belediye olarak teknolojinin sunduğu her fırsattan yararlandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, amaçlarının vatandaşın ayağına hizmet götürmek olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Çağrı merkezimizde yapılan gelişmelerin yakın takipçisiyim. Amacımız vatandaşın ayağına kadar hizmeti götürebilmek ve onları memnun edebilmek. Çağrı Merkezi, Kent Bilgi Sistemi’nin ilk ayaklarından biri. Bahar aylarında tam anlamıyla devreye girecek Akıllı Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlarımız artık belediyeye hiç gelmeden bütün işlemlerini halledebilecek. Bu uygulamayı hizmete sunan nadir illerden birisiyiz.”
Çağrı Merkezi’nin 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetinde olduğunu kaydeden Uğurlu: 
Vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler aynı gün içerisinde değerlendirilip kendilerine netice ile ilgili olumlu ya da olumsuz bilgi veriliyor. Vatandaşımız her zaman hizmetin en iyisine lâyık” dedi.