7. ULUSLARARASI KURBAN ORGANİZASYONU BAŞLADI
Avustralya Mahmud Es'ad Coşan Vakfı düzenlediği Kurban Organizasyonu ile kurban ibâdetinizi kolaylaştırma ve lâyıkıyla yerine getirme hizmetine bu yıl da devam ediyor.
Vakıf yetkililerinden yapılan açıklamada;''Kurban bedeli 175 Avustralya Doları (Yaklaşık 330 TL*) olarak belirlenmiştir. Kurban organizasyonumuza yalnızca kredi kartı ile web sitemiz üzerinden kayıt kabul edilmektedir. Kredi kartı ile sitemiz üzerinden yapılmış olan ve referans numarası alınmış bütün kayıtların vekalet ve ödeme işlemi tamamlanmış olup, herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır. TL cinsinden hesaplanmış tutar yaklaşık olup, döviz kurlarından anlık olarak etkilenmektedir. Ödeyeceğiniz net TL tutar, kredi kartınızı veren bankanın uyguladığı kurlara göre de farklılık gösterebilir.

NEDEN ENDONEZYA?
Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya, aynı zamanda % 80'e ulaşan fakirlik oranıyla dünyanın en fazla fakir Müslüman barındıran ülkesidir. 

Uluslararası Kurban Organizasyonu, vakfımızın başta misyoner kuruluşlar olmak üzere birçok kuruluş tarafından yoğun faaliyetler yürütülen bu ülkeye karşı maddi ve manevi sorumluluklarını yerine getirme anlayışıyla yaptığı faaliyetlerden biridir. 

Maddi menfaat ile ilgili konuların en ince ayrıntılarına kadar araştırıldığı günümüzde, dinimizin en önemli ibadetlerinden birisi olan ve kişiyi Allah’a yaklaştıran kurban ibadeti için hayırseverlerin yalnızca fiyat uygunluğunu araştırmak yerine, sorumluluklarımızın bilincinde olarak, kurban ibadeti yapılırken ibadet ve hijyen şartlarına riayet edilip edilmediği, kurbanların cinsi, söz verildiği şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ve aynı zamanda ulaştırıldığı bölge itibariyle ihtiyaç sahibi kimselere ulaşmakla ne tür maddi ve manevi faydalar elde edildiğini mutlaka gözönünde bulundurmaları gerektiğine inanıyoruz,''denildi.