Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu, okul öğrencilerine Siyer-i Nebi yarışması kapsamında sınav düzenledi. Sınava 350 erkek ve 365 kız öğrenci olmak üzere 715 öğrenci katıldı. Siyer-i Nebi sınavında öğrenciler ter döktü.  
Bir Hafta Değil Her Hafta Seninleyiz Ya Resulallah
Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağırgan,  ''Bir Hafta Değil Her Hafta Seninleyiz Ya Resulallah'' sloganı ile yola çıktıklarını dile getirerek, “Yapmış olduğumuz bu yarışma yapacağımız Kutlu Doğum projelerinin 3-4 tanesinden bir tanesinin sadece bir ayağı. Kutlu Doğum projesinde “Bir Hafta Değil Her Hafta Seninleyiz Ya Resulallah” sloganıyla çıktık ve bir haftayı bütün güne yaymak sureti ile 15’e yakın yarışma ve etkinlik ile Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamaya çalışıyoruz. Amaç hem bir haftayı bir yıla yaymak hem de bu vesile ile bir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisine İmam Hatip ruhunu verecek bir ruh kazandırmak. Mesela 40 ayet ezberleme yarışması, 40 hadis ezberleme yarışması, siyer-i nebi yarışması, güzel ezan okuma yarışması, güzel müezzinlik yapma yarışması, Ashab suresi 40 ve 48. ayetleri ezberden okuma yarışması gibi pek çok etkinlik ve yarışmalar var. İstiyoruz ki bir İmam Hatip öğrencisi bir toplumda bulunduğu zaman hadi madem İmam Hatip öğrencisisin bir Kur-an oku da dinleyelim dedikleri zaman okuyabileceği bir aşkı şerifi olsun, hadi yavrum bir müezzinlik yap dedikleri zaman müezzinlik yapabilsin, ezan oku dedikleri zaman ezan okuyabilsin, toplumda yeri geldiği zaman zihninde o konu ile alakalı bir ayet ve hadisi şerifi olsun hemen orada aktarabilsin istiyoruz.'' dedi. 
''Birinci Olan Öğrencimize Bisiklet Hediye Edeceğiz''
Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağırgan ilk üçe giren öğrencileri ödüllendireceklerini dile getirerek, ''Bu sene gerçekleşen siyer-i nebi ayağı yarışmasından önce Peygamberimiz Çocuklarla isimli kitabı çocuklarımıza okuttuk ve bugünde bunun sınavını gerçekleştiriyoruz. Tabi ki dereceye giren öğrencilerimize hediyelerimiz var bu da çok önemli, yarışmalarda birinci olan öğrencimize bisiklet, ikinci olan öğrencimize tablet bilgisayar ve üçüncü olan öğrencimize ise kol saati hediye ediyoruz.” dedi. Sınava giren öğrencilerde hayatlarının en anlamlı sınavına girdiklerini belirttiler. 
Siyer-i Nebi yarışmasının önümüzde ki yıl tüm Karaman genelinde yapılması planlanıyor.