Daha önceden edebiyat dergi ve sitelerinde makaleleri yayınlanan Adem Kocatürk "Kebikeç" adında bir kitap yayımladı. Divan Kitap'tan çıkan eser kitapçılarda ve "Kitap Yurdu" başta olmak üzere online kitap satışı yapan sitelerde yerini aldı.

"Kebikeç benim ilk kitap yazarlığı deneyimim." diyen Adem Kocatürk, "Kebikeç'i "Hayat boyu biriktirdiğim anılarım ve düşüncelerimden bir deste." şeklinde tarif etti. Kocatürk kitabı hakkında; "İtiraf etmeliyim ki bu kitap tür olarak biraz farklı. Doğrusu yayımlanmadan evvel kitabı okuyan usta edebiyatçılar da türünü tespit edemedi desek yalan olmaz. Hâl böyle iken "Kebikeç" hakkında şunu söyleyebilirim; kitapta okur ile, etrafımızda her gün olup biten olağan hadiseler ve sıradan insanlardan sohbet edeceğiz. Belki biraz nükteli, biraz iğneli, bizden bahsedeceğiz. Ele aldığımız konuları işlerken hatıralarımızdan ve tarih sayfalarına adı kazınmış ölü dostlarımızın hatıralarından yardım aldık. Aralara kadim medeniyetimizin bize bedava bahşettiği şiirleri de serpiştirmeyi ihmal etmedik." dedi.

Kitapta anlatılan olayların hepsinin gerçek olduğunu ifade eden Kocatürk; Kebikeç'te anlattıklarım tamamen yaşanmış hadiseler, bu kurgu bir kitap değil. Zaten insanlar bunu okurken anlayacaklar. Sadece bazı isimleri değiştirmeyi münasip gördüm. Bir çok bölüm Karaman'da geçtiği için hemşehrilerimiz okurken belki daha çok önemseyecekler. Kitapla ilgili en çok "Kebikeç" ne demek diye soruyorlar. Bunu bilmeyenler ve bildiğini sananlar için bir bölüm ayırdım kitapta, kebikeçin aslında ne olduğunu anlatmaya çalıştım. Kitabıma ilgi gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyorum."dedi.

KİTAP HAKKINDA NE DEDİLER

Prof. Dr. Nurullah Genç:
Gönül yurdunda yolunu kaybedenlere meram anlatmak her babayiğidin kârı olmasa gerek. Bu gün görüyorum ki, benim sevgili kardeşim, bu kitabında kadim şiirimizin muhteşem bedii ummanını da arkasına alarak, deruni dünyanın kaybolmuş yollarına fener tutuyor. Yürek ve zihin gücüyle meramını takdire şâyan anlatıyor. Bunu fevkalade başardığını söylemeli ve mutlu olmalıyım. Çünkü o benim yıllardır sevgiyle haberleştiğim gönül dostlarımdan birisidir.

Dr. Kâmil Uğurlu:
Kebikeç’i, daha önce yazılmış ‘’Şehir Kitapları’’ndan farklı, üslup, tarz ve dil kullanımı ile son yıllarda yazılmış en etkileyici kitap olarak değerlendirdik. Bilen ve yaşayan bir insanın rahatlığı içinde, çoğumuza alelâde gelen oylumları basitliğe kaçmadan, seviye kaybetmeden anlatmak kolay değildir. Ama yazar bu işin üstesinden gelmiştir. Hâsılı, şehri ve Kocatürk’ü farklı boyutlarda tekrar keşfetmek çok keyifli geldi bize. Sizin de aynı tadı alacağınızı umarız

Sinan Yağmur:
Kimi kitaplar vardır iddialı olmaktan öte gidemez, içeriği sizi kelimeler iklimine çekmez, orada kala kalırsınız. Kimi kitaplar vardır okudukça deruni bir çekim alanında kalır, aklın kıyısından aşkın çerağına kanatsız uçarsınız. İşte Kebikeç, hem ismi, hem de edebiyatımızda farklı tarzı ile, en mahir bir üslupla sizi mananın rengârenk diyarlarına seyr-i devran ettiren muhteşem bir eser. Doğunun sekizinci oğlu, yedi güzel adam kokulu Kocatürk’ü tebrik ediyorum.

Kitap hakkında daha detaylı bilgi için www.ademkocaturk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.