Ak Parti Karaman İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlara özel seminer ve eğlence programı düzenledi

Karaman AK Parti Kadın kollarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kale Restoranda düzenlenen programa Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve hanfendi Şerife Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve eşi, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İl Başkanı Ünlü ile Başkan Çalışkan katılımcı bayanların gününü kutlayarak kısa konuşma yaptı.

AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü konuşmasında;''Değerli Kardeşlerim,  Ablalarım, Bacılarım Analarım hepiniz hoş geldiniz,

Sabırlısınız sıcaksınız, Şefkatlisiniz, koruyucumuzsunuz, bağışlayanımızsınız… Annemizsiniz

Yüreğinizdeki sınırsız sevgi ve sabır için çok teşekkürler,

8 Mart dünyada bugün kadınların eşitlilik, kalkınma ve aha huzurlu yaşam özelliklerini dile getirdikleri gündür.

“Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahipler. AK Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışında ki karalı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiş. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan  AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil kadınlarımızın gönül dilidir, duygusudur.

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi , saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır hepimiz için örnek olmalıdır.  Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı En kıymetli varlık kadınlarımızdır.

Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen , eğiten  yetiştiren , bizi biz yapma yolunda yüreklerinde ki sevgi şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarsınız. Dünyada bir çok insan vardır. Kimi mutlu, kimi mutsuz… Kimi gülüyor, kimi ağlıyor… Ama tüm güzelliklere ve mutluluklara layık birileri var  onlarda sizlersiniz. Sizler güneş kadar sıcak, kar tanesi kadar berrak yağmur kadar saf ve temizsiniz. Kadın, doğası gereği zayıftır; ama acıya en çok o dayanır. Her şeye değer sizlerin sevgilerii,''dedi.


Ardından söz alana Ak Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy:
 ‘Bizler annelerin ayaklarının altından öpülmeyi en büyük nimet sayan bir kültürden geliyoruz’ diğer toplumlara baktığımızda ezilen harcanan aşağılanan birey olan kadın, yurdumuzda ‘ana’ olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş ülkenin kalkınmasında da yerini almıştır.’’

‘’Başbakanımız kadınları ‘farklılık ve güzellik’ yaratmaları için siyasete davet etmiştir. Kadınlar siyasete girdikçe siyasetin güzelleşeceğine inanılmıştır. Kadınlarımızın titizliği ve annelikten kaynaklanan sabırlı ve vakur tavırları siyasete çok zengin bir boyut kazandıracaktır.
Bizde AK Kadınlar olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz,''dedi.
 Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Ahmet Aslan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi aracılığıyla meme kanseri ile ilgili konferans düzenledi. Konferansın hemen ardından 14:30- 17:00 arası Kale Düğün Salonunda eğlence programı tertip edildi.