Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen uğurlama programına AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi MYK Üyesi Selman Özboyacı ve partililer katıldı.

Yardım tırı gönderilmeden önce konuşan AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale;

“Türkiye'nin gençleri olarak dün Afrika'nın en uzak köşelerindeki kardeşlerimize destek olurken, bugün Suriye’deki kardeşlerimizle birlikte bu toprakları sevgiyle, dostlukla ve yapay sınırların aramıza koyduğu hasreti bitirmişçesine yeni bir coşkuyla tekrar inşa etmek amacıyla buradayız.

Yıllardır dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramına karşı tek başına sesini çıkaran, mazlum Suriye halkının yanında duran, ülkesinden sürgün edilen insanlara yurt olan Türkiye, Bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonu ile sahada DAEŞ ile savaşan tek ülke olurken diğer taraftan Kitlesel bir katliam ile burun buruna olan Halep halkının hayata tutunduğu yaşam koridoru olmaktadır.

Peki, Halepli kardeşlerimizin tahliye edilmesiyle Türkiye’nin işi bitti mi? Hayır! Bizler İdlib’e yerleştirilen Haleplilere kardeş olmaya geldik, yaralarına merhem olmaya, dertlerine ortak olmaya geldik. Yakıp yıkmaya değil, yapıp onarmaya geldik. Başkaları gibi işgal etmeye değil, imar etmeye geldik. Ne sizi kaderinize terk edip gidecek ne de burada kalıcı olmaya çalışıp topraklarınıza göz dikeceğiz. Siyasi haritaların yüreğimize dar geldiği, hudut tanımayan gönül coğrafyamızda, dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumların yanında saf tutmayı şiar edinen bir gençlik hareketi olarak, hiçbir zaman zulmün karşısında dilsiz şeytanı oynamayacak daima hakkı haykırıp, haklıyı ayağa kaldırmak için gayret göstereceğiz.

Suriye'de; Katil ESED rejiminin, DAEŞ vahşetinin ve etnik temizlikle bölgedeki kardeşlerimize kan kusturan eli kanlı PYD'nin karşısında özgür Suriye'nin yiğit evlatlarının yanında saf tutmak için buradayız. Çünkü biliyoruz ki, Ne ESED Suriyelileri, Ne DAEŞ Müslümanları, Ne de PYD Kürt kardeşlerimizi temsil ediyor.

Karaman Ak Parti Gençlik Kolları olarak harçlıklarımızdan kıyafetlerimizden fedakarlık ederek Halep’teki genç kardeşlerimize destek olmak istedik. Yaklaşık 15 gündür yürüttüğümüz bu yardım çalışmasında Gıda, Kıyafet Un ağırlıklı bir yardım Tırı oluşturduk.

Bu çalışmalarda gecesini gündüzüne katıp destek olan kardeşlerime ve maddi manevi destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyoruz.

Ak Parti Gençlik Kolları olarak inanıyoruz ki bu mücadele Allah’ın izni ve inayetiyle Müslümanların, mazlumların zaferiyle sonuçlanacaktır. Ak Gençlik kendisine miras kalan, mazlum coğrafyalara umut olma görevini sonuna kadar sahip çıkacak ve dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi feryad etse orada, onun yanında olmak için elinden geleni yapacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Yardım Tırı Halep’e dualar eşliğinde Karaman’dan uğurlandı.